Ministrul Sănătății din Marea Britanie s-a infectat cu COVID, deși e vaccinat

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a anunțat că s-a infectat cu coronavirus, cu toate că este vaccinat împotriva infecției. Simptomele pe care le are sunt ușoare.

17 iul. 2021, 17:34
Ministrul Sănătății din Marea Britanie s-a infectat cu COVID, deși e vaccinat

Ministrul Sănătății din Marea Britanie s-a infectat cu COVID, deși e vaccinat

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a scris într-un mesaj pe Twitter: „În această dimineaţă am primit un rezultat pozitiv la testul Covid-19. Aştept rezultatul PCR, dar, din fericire, am ambele doze de vaccin şi simptomele sunt uşoare”.

Sajid Javid se află în izolare, acasă, cu familia lui, după ce a efectuat un test rapid. Vineri seară, el s-a simţit „puţin ameţit”.

A fost numit ministru al Sănătăţii luna trecută, după ce Matt Hancock a fost nevoit să demisioneze în urma unui scandal ce a implicat-o pe consiliera lui Gina Coladangelo, cu care are o relaţie.

Regatul Unit a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 54.000 de noi cazuri de Covid-19, cu mai mult de 40% faţă de săptămâna trecută.
Autorităţile au raportat sâmbătă 41 de decese asociate, în scădere cu 8 faţă de ziua anterioară.

Numărul de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore a fost de 54.674, faţă de 51.870 înregistrate vineri şi cu mai mult de 40% faţă de săptămâna trec

Restricții ridicate în Marea Britanie de pe 19 iulie

Majoritatea restricțiilor impuse din cauza pandemiei vor fi ridicate în Marea Britanie, începând cu data de 19 iulie, anunţa ministrul britanic al Sănătății, Savid Javid, cu doar câteva zile în urmă.

Marea Britanie ridică majoritatea restricţiilor, asta în timp ce autorităţile din mai multe ţări europene au decis să le reintroducă, în contextul răspândirii variantei Delta.

„Suntem convinși că este timpul că țară noastră să revină la o viață normală, așa că vom trece în etapă următoare a planului nostru începând cu 19 iulie„, a anunţat Savid Javid, citat de AFP.

Olanda şi Cipru au reintrodus restricţiile

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunţat că ridicarea restricțiilor anti-Covid în această a fost prematură, motiv pentru care şi-a cerut scuze cetăţenilor pentru acea decizie. Numărul de cazuri noi din Țările de Jos a crescut la cel mai înalt nivel din acest an, de peste zece ori, relatează Reuters. Tinerii au fost cei mai afectaţi de infecţia cu noua tulpină.

Recent, autorităţile olandeze au reimpus restricții în baruri, restaurante și cluburi de noapte, la doar două săptămâni după ce majoritatea fuseseră ridicate.

„Ceea ce noi am crezut că este posibil, s-a dovedit că nu este posibil în practică. Am judecat greșit, regret și îmi cer iertare”, a spus premierul olandez.

Citiți și Noi restricții în Grecia. Ce au decis autoritățile elene

Cipru a reintrodus, de asemenea, regulile cu privire la numărul de persoane permise în localurile de ospitalitate şi divertisment săptămâna trecută, după ce rata zilnică de infectare cu coronavirus a atins un nivel maxim pentru anul acesta.