Fără muzică în restaurante și baruri pe o insulă din Grecia, mobilitatea restricționată. Noi restricții decise de autoritățile elene

Creșterea numărului de infectări cu COVID din Grecia le-a îndemnat pe autoritățile elene să ia noi restricții, care îi vizează inclusiv pe turiști.

17 iul. 2021, 16:55
Fără muzică în restaurante și baruri pe o insulă din Grecia, mobilitatea restricționată. Noi restricții decise de autoritățile elene

Muzica în restaurantele și barurile de pe insula Mykonos din Grecia este interzisă, iar autoritățile elene au restricționat și mobilitatea pe insulă, după ce numărul de cazuri de COVID a crescut.

Mykonos e una dintre cele mai vizitate insule din Grecia. Anual, peste un milion de turiști călătoresc pe insulă, printre ei numărându-se inclusiv staruri de la Hollywood, sportivi și modele celebre. Mykonos e cunoscută ca fiind insula petrecerilor pentru bogați.

După ce a fost descoperit un focar local, Ministerul Protecţiei Civile a spus că interzice muzica pe insulă 24 de ore din 24 şi că va permite mobilitatea între orele 01:00 – 06:00 doar celor care merg la sau dinspre serviciu ori au urgenţe medicale, potrivit The Guardian. Restricțiile vor rămâne în vigoare până pe 26 iulie.

„Facem apel la rezidenţii şi turiştii de pe frumoasa noastră insulă să respecte strict măsurile… ca să putem controla şi opri răspândirea virusului şi ca Mykonos să revină la normalitate”, a transmis ministerul.

Citiți și Cele mai frumoase insule din Grecia. Ce locuri spectaculoase putem vizita în această vară

Alte restricții impuse în Grecia până la final de august

În Grecia a intrat de vineri un set de măsuri care îi vizează inclusiv pe turişti. Toţi clienţii trebuie să aibă loc pe scaune, indiferent dacă locul respectiv este în aer liber sau în interior. Dansul ori servirea de băuturi în picioare, la bar, sunt complet excluse. Spaţiile interioare (restaurante, cinematografe, teatre etc.) pot funcţiona doar ca zone non-COVID, cu toţi clienţii imunizaţi, la capacitatea maximă de 85%, cu respectarea distanţării. Accesul minorilor este permis doar cu condiţia realizării unui test rapid pentru depistarea COVID-19, cu acordul unui părinte, potrivit telegraaf.nl.

Oficialii guvernamentali avertizează că vor efectua controale frecvente, pentru a se asigura că măsurile impuse sunt respectate întocmai. Amenzile şi sancţiunile cresc direct proporţional cu mărimea spaţiului unde sunt descoperite neregulile. La prima abatere, amenda variază între 2.000 de euro (pentru spaţiile mai mici de 200 de metri pătraţi) şi 5.000 de euro (pentru spaţiile mai mari), cu suspendarea activităţii timp de o săptămână. Însă, la a doua abatere, amenzile urcă până la 10.000 de euro, iar semnul „Închis” va sta la intrare timp de 15 zile. Autorităţile oferă doar două şanse celor care se încăpăţânează să sfideze noile măsuri: prinşi a treia oară, licenţa de funcţionare va fi suspendată pe o perioadă de 60 de zile.

Proprietarii vor putea afişa la vedere dacă localul este dedicat exclusiv persoanelor vaccinate sau mixt (pentru spaţiile în aer liber). De asemenea, informaţiile despre personal – dacă este sau nu vaccinat integral – vor putea fi comunicate clienţilor.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat luni obligativitatea vaccinării pentru îngrijitori şi personalul căminelor de bătrâni, în caz contrar existând riscul concedierii, fapt care a stârnit un val de proteste în Grecia.

Citiți și Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Spania, Portugalia şi Marea Britanie sunt în zona roşie, Grecia a intrat în zona galbenă
 

 


loading...