Ministrul Sănătăţii, după redeschiderea restaurantelor şi cinematografelor: „1.500 de cazuri în cazul în care se respectă regulile”

Ministrul Sănătăţii susţine că autorităţile au o evaluare care merge până la 1.500 de cazuri de infectare cu coronavirus, în condiţiile în care se redeschid restaurantele în interior, cinematografele, teatrele şi şcolile, acest lucru fiind valabil dacă se respectă regulile. Acesta a precizat că în cazul în care măsurile de prevenţie nu vor fi respectate, atunci este posibil ca autorităţile să intervină cu restricţii în anumite zone.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 15:49
Ministrul Sănătăţii, după redeschiderea restaurantelor şi cinematografelor: „1.500 de cazuri în cazul în care se respectă regulile”

Nelu Tătaru susţine că în condiţiile în care se vor respecta regulile impuse prin ordin de ministru comun cu ministrşii de resort pentru fiecare activitate care se reia, va exista o creştere a numărului de cazuri.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, referitor la momentul începerii şcolilor. Ce recomandă ministrul Sănătăţii pentru evitarea răspândirii COVID-19

„În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru comun cu miniştrii de resort pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere a numărului de cazuri, o creştere mică pe care o asumăm. În măsura în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere a numărului de cazuri. (…) Avem evaluare care merge până în 1.500 de cazuri în condiţiile în care se respectă regulile. În condiţiile în care nu se respectă regulile vom avea o creştere şi atunci vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone”, a explicat ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte valablitatea prognozei cu 2.800 de cazuri, Nelu Tătaru susţine că aceasta a fost dată în urmă cu două luni şi jumătate.

„Prognoza era dată de acum două luni şi jumătate. Aş merge pe o prognoză în care toată lumea respectă regulile şi fiecare dintre noi ne facem partea noastră de treabă, atunci vom avea o creştere a numărului de cazuri mică, acceptabilă, în condiţiile în care putem gestiona şi terapiile intensive”.

Nelu Tătaru a fost informat că unii primari susţin că nu ştiu în ce condiţii va începe noul an şcolar.

„De o lună de zile vorbim de adaptarea la nivel local a scenariilor pe care le-am pus în transparenţă şi sunt cunoscute de toată lumea, nu ştiu de ce aceşti primari nu cunosc aceste scenarii, iar libertatea e a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă prin autorităţi locale, DSP şi inspectorate şcolare, adaptate la fiecare şcoală în parte. Fiecare şcoală în parte este evaluată de acum două săptămâni. Sunt cele trei scenarii în care se poate face şi învăţământ online acolo unde avem un indice de peste 3”, a afirmat Tătaru.