Ministrul Sănătății explică rata de infectare scăzută din Capitală: ”Oamenii fac teste rapide și nu anunță autoritățile”

Rata de infectare în București a scăzut în ultimele zile, iar acest lucru a generat declarații în contradictoriu între autoritățile centrale și locale.

21 ian. 2021, 23:10
Ministrul Sănătății explică rata de infectare scăzută din Capitală: ”Oamenii fac teste rapide și nu anunță autoritățile”

Ministrul Sănătății explică rată de infectare scăzută din Capitală. Prefectul Bucureștiului și primarul general al Capitalei se gândesc la relaxarea restricțiilor, însă ministrul Sănătății susține că cifrele nu reflectă realitatea deoarece oamenii nu anunță autoritățile în legătură cu rezultatele pozitive ale testelor rapide.

Citește și: Dr Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre vaccinul antiCOVID. Când poate un român care a avut COVID să se vaccineze: Aşa e cel mai bine!

Într-o postare publicată azi pe Facebook, Nicușor Dan spune că este „pe aceeași lungime de undă cu prefectul Capitalei”, în privința relaxării restricțiilor legate de COVID-19.  Mesajul acestuia vine după ce prefectul Traian Berbeceanu a anunțat ieri că Bucureștiul a reintrat în scenariul galben, după trei luni de scenariu roșu.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății susține că cifrele din buletinul zilnic transmis de autorități nu reflectă realitatea din Capitală „Nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a spus ministrul.

Ministrul Sănătății explică rată de infectare scăzută din Capitală. De asemenea, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății susține că este o scădere la nivel național a numărului de state efectuate.

„Pe București nu știu pe moment să vă spun câte teste RT-PCR s-au făcut, nici câte teste antigen au fost efectuate, însă este într-adevăr o scădere în zilele precedente, urmată de o ușoară creștere azi. Este o scădere la nivel național a numărului de teste efectuate”, a spus Andreea Moldovan.

„Momentan ne aflăm aparent într-o scădere a numărului total de cazuri, dar acest lucru putem să-l punem și pe seama unei testări scăzute a populației pe care o putem explica prin scăderea adresabilității pentru testarea la medic sau în cabinetele de Primiri-Urgențe, deoarece există o disponibilitate de teste antigen pe care oamenii și le pot prelucra acasă și atunci în momentul în care au rezultat pozitiv, decid să se izoleze acasă fără să mai ceară ajutorul medicilor”, a mai precizat Andreea Moldovan.