Ministrul Sănătăţii: Încurajez părinţii să-şi vaccineze copiii când va fi posibil. Vaccinarea trebuie să continue, avem nevoie de implicarea medicilor de familie

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, îi încurajează pe părinţi să-şi vaccineze copiii împotriva COVID-19, atunci când acest lucru va fi posibil. De asemenea, Ioana Mihăilă a făcut apel la medicii de familie să se implice în campania de vaccinare anti-COVID.

15 mai 2021, 10:49
Ministrul Sănătăţii: Încurajez părinţii să-şi vaccineze copiii când va fi posibil. Vaccinarea trebuie să continue, avem nevoie de implicarea medicilor de familie
Ministrul Sănătăţii: Încurajez părinţii să-şi vaccineze copiii când va fi posibil. Vaccinarea trebuie să continue, avem nevoie de implicarea medicilor de familie

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că vaccinarea anti-COVID va continua în România chiar şi după decizia de relaxare a mai multor restricţii. În mai multe oraşe din România sunt organizate şi în acest weekend maratoane de vaccinare la care cei care doresc să se imunizeze pot veni fără programare. De asemenea, sunt deschise centre de vaccinare drive-thru.

Citeşte şi: Răzvan Cherecheş, despre ridicarea restricţiilor: „Relaxarea este oportună, problema e că nu oferă facilităţi persoanelor vaccinate”

„Toate măsurile pe care le luăm merg pentru încurajarea ritmului de vaccinare. Încercăm să ne îndreptăm încurajările şi spre oraşele mici şi mediul rural. Fac apel către medicii de familie să se implice în vaccinare. Sper că la 1 iunie vom fi cât mai aproape de această ţintă de 5 milioane, am insistat ca măsurile să fie corelate cu această ţintă. Am încurajat DSP-urile şi,  împreună cu Valeriu Gheorghiţă, am ajuns la concluzia că trebuie să fim aproape de comunităţile mici. Trebuie să se formeze echipe mobile şi să se susţină vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Măsurile de relaxare sunt importante, restricţiile trebuie să fie acceptabile, aceste prime măsuri sunt binevenite. Acele măsuri de relaxare care privesc evenimentele cu număr mare de participanţi cred că trebuie să fie condiţionate de prezenţa persoanelor vaccinate şi voi susţine acest lucru peste tot. Sperăm că ritmul de vaccinare nu va încetini sau nu va încetini semnificativ, după aceste măsuri. Am fost de acord cu aceste măsuri, dar pentru restul măsurilor voi insista să fie văzute în funcţie de incidenţe sau cum va evolua pandemia”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, la Ştirile Pro TV.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE 14 MAI. Câți români s-au imunizat anti-Covid în ultimele 24 de ore

Ministrul Sănătăţii a mai spus că încurajează părinţii să-şi vaccineze copiii, atunci când acest lucru va fi posibil. „Luăm în calcul campanii de vaccinare oriunde vor avea succes. Voi discuta şi cu ministrul Cîmpeanu (n.r. – ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu), dar eu încurajez părinţii să aibă încredere şi să-şi vaccineze copiii când va fi posibil. Este realist să ne aşteptăm la un val patru, dar acesta să nu fie o povară pe sistemul medical. Severitatea acestui val patru depinde şi de noi şi cât de dornici suntem să ne vaccinăm. Deocamdată am solicitat spitalelor să-şi reducă numărul de paturi pentru pacienţi Covid, dar dacă va fi nevoie să se revină rapid la acestea”.


loading...
Partenerii noștri