Ministrul Sănătăţii, mesaj pentru români de Paşte: Recomand distanţarea socială şi evitarea locurilor aglomerate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, le transmite încă o dată românilor să stea acasă în perioada sărbătorilor pascale.

15 apr. 2020, 10:59
Ministrul Sănătăţii, mesaj pentru români de Paşte: Recomand distanţarea socială şi evitarea locurilor aglomerate

„Recomand izolarea la domiciliu, recomand distanțarea socială, evitarea locurilor aglomerate, recomand liniște sufletească și recomand niște sărbători mai altfel pentru a avea la anul niște sărbători deosebite”, a declarat ministrul Sănătății, într-o intervenție la Digi 24.

În contextul apropiatelor sărbători pascale, ministrul Sănătății subliniază importanța continuării izolării la domiciliu și a menținerii distanțării.

„Este un moment deosebit, este un moment religios – unul dintre cele mai importante momente -, dar este și un moment al unei mari provocări de luptă cu un inamic nevăzut, necunoscut, fără un tratament, fără un vaccin. Toate aceste lucruri trebuie împăcate – atât cele sufletești, cât și cele de sănătate. Eu am militat și militez în continuare pentru o izolare voluntară, pentru distanțare socială, încă mai avem de urcat pe această pantă, încă nu am ajuns acolo unde să avem un număr constant de cazuri care să înceapă să scadă de la o zi la alta (…), suntem într-un moment în care mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea persoanelor pozitive”, a arătat Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului, dacă aceste măsuri de distanțare socială nu sunt respectate, „putem avea o transmitere locală accentuată, putem avea un număr de cazuri în săptămâna următoare care să forțeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri severe” de infectare cu COVID-19.

Citeşte Preşedintele Iohannis discută cu premierul, cu mai mulţi miniştri şi cu şeful DSU Raed Arafat despre starea de urgenţă