Ministrul Sănătăţii: Nu se decalează redeschiderea Maternităţii Giuleşti

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reiterat marţi, la Iaşi, că Maternitatea Giuleşti se va redeschide la finalul acestei săptămâni.

11 dec. 2018, 11:31
Ministrul Sănătăţii: Nu se decalează redeschiderea Maternităţii Giuleşti

Întrebată dacă Maternitatea Giuleşti se va deschide joi, aşa cum a declarat recent, Sorina Pintea a replicat „joi sau vineri”.

„Nu, nu se decalează. S-au prelevat probe atât ieri, cât şi astăzi, au mai existat locuri de unde de vor preleva şi astăzi. Timpul de analiză este 72 de ore. În momentul în care vom avea analizele complete vom lua o decizie, dacă redeschidem internările”, a răspuns jurnaliştilor ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a dat asigurări că se vor adopta măsuri după aceste controale.

„Cu siguranţă se vor lua măsuri. Am fost întrebată, dar este apanajul Direcţiei de Sănătate Publică, care încă nu a finalizat controlul. Controlul este considerat finalizat după aceste 72 de ore de analiză, dar pot să vă spun, cu certitudine, că se vor da amenzi, şi nu mici”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Declaraţia Sorinei Pintea vine după ce, la unitatea medicală, au fost descoperite peste 30 de cazuri confirmate de copii cu stafilococ auriu.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat marţi, la Iaşi, pentru a lua parte la manifestările organizate de singura fabrică de antibiotice din România, Antibiotice SA, cu prilejul aniversării a 63 de ani de activitate. Anterior acestui eveniment, Sorina Pintea a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD Iaşi.