Ministrul Sănătăţii: Programul Naţional de Oncologie nu acoperă toate nevoile pacientului. Îl vom extinde pe mai multe paliere

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că Programul Naţional de Oncologie este unul "generos", dar care totuşi nu acoperă nevoile pacientului.

01 feb. 2018, 19:00
Ministrul Sănătăţii: Programul Naţional de Oncologie nu acoperă toate nevoile pacientului. Îl vom extinde pe mai multe paliere

„Oncologia este una dintre patologiile foarte sensibile, având în vedere adresabilitatea mare şi, din păcate, creşterea exponenţială a numărului de pacienţi bolnavi de cancer, a cazurilor noi. Programul Naţional de Oncologie este un program generos, care acoperă zona de medicamente. Din păcate, nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătăţii, al Guvernului este de a extinde acest program de oncologie pe mai multe paliere, asta după o consultare prealabilă cu actorii în domeniu implicaţi în această zonă. (…) Dar, în acest moment, este un program generos”, a spus Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a participat joi seară la dezbaterea „Politici de sănătate în oncologie”, organizată de Institutul Oncologic din Cluj.

„Mă aflu aici în primul rând pentru respectul pe care îl port oncologiei, profesorului Achimaş, căruia îi mulţumesc foarte mult pentru invitaţie. Înainte de a fi învestită ministru, i-am promis profesorului Achimaş că voi veni la această întâlnire, având în vedere colaborarea dintre cele două spitale, Spitalul Judeţean Baia Mare, pe care l-am condus până duminică, şi Institutul Oncologic Cluj. Mi-am ţinut promisiunea, dar am venit aici în calitate de ministru, sperând să dau o greutate mai mare acestei conferinţe, în sensul de a conştientiza problemele reale cu care se confruntă oncologia în ziua de azi”, a afirmat Sorina Pintea.

Fostul ministru al Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu, director medical al Institutului Oncologic, a precizat că invitaţia către Sorina Pintea a fost anterioară învestirii sale ca ministru.

„Ne-am îndreptat către toţi cei care îngrijesc spitalele în zona de nord-vest şi printre aceştia a fost doamna ministru. De ce? Pentru că este cel mai performant manager de spital. (…) După ce a devenit ministru, m-a sunat, spunându-mi că mă asigură că vine la conferinţă. Este prima promisiune pe care o respectă. Eu cred că e un început foarte bun”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu.

Citeşte şi Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Obiectivul principal în acest moment este legat de spitalele regionale

 

loading...