Ministrul Sănătăţii promite Computer Tomograf şi RMN pentru spitalele judeţene care nu au aceste echipamente

Publicat: Joi, 09 Noiembrie 2017 16:20 // Actualizat: Joi, 09 Noiembrie 2017 16:52 // Sursa: romaniatv.net

Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente printr-un program al Băncii Mondiale, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, joi, la Palatul Victoria.

"Următorul pas este acela de a dota fiecare spital județean cu Computer Tomograf și cu RMN, exact cum am spus în programul de guvernare. Spitalele județene care nu au Computer Tomograf și RMN vor primi aceste echipamente tot prin programul Băncii Mondiale și suntem aproape de semnarea contractelor. Eu cred că este important să dovedim faptul că ceea ce am spus facem (...). Ne pasă de sănătatea românilor, (...) ne pasă de condițiile în care lucrează specialiștii din domeniul de sănătate", a declarat Bodog la ceremonia de semnare a primelor contracte de achiziție de echipamente de radioterapie pentru cinci spitale din țară, citat de Agerpres.

În cadrul ceremoniei, vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat că în România sunt necesare cât mai multe investiții în domeniul sănătății.

"Chiar dacă unora nu le convine, România are o economie sănătoasă. Avem cea mai mare creștere economică din Europa, trebuie să avem și investiții în sănătate, în afară de salarii, sporuri și drepturi. Mă bucur că și sindicatele sunt de acord cu Guvernul. Trebuie făcute cât mai multe investiții în domeniul sănătății (...). Este pentru prima oară când România investește în radioterapie (...). Acestea sunt cinci centre, urmează încă trei centre care sunt în procedurile de licitație. Cele trei spitale regionale — deja împreună cu Ministerul Sănătății au fost identificate terenurile și sursele de finanțare. Sperăm ca tot ce am prevăzut în programul de guvernare să ducem în următorii ani în aplicare", a spus Ciolacu.

Joi, la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a Spitalului Județean Constanța, a Spitalului Județean Galați, a Spitalului Județean Baia Mare, a Institutului Oncologic București și a Spitalului Universitar de Urgență Elias. Contractele au fost semnate de ministrul Florian Bodog și de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
computer tomograf FLORIAN BODOG Marcel Ciolacu RMN
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H