Ministrul Sănătăţii: Românii care NU merg, timp de 3 ani, la medicul de familie ar putea fi SANCŢIONAŢI

Românii care nu merg, timp de trei ani, să fie consultaţi de medicul de familie ar putea fi sancţionaţi. Ministerul Sănătății pregăteşte o astfel de măsură, iar sancţiunile vor fi aspre, avertizează ministrul Nicolae Bănicioiu.

05 apr. 2015, 13:21
Ministrul Sănătăţii: Românii care NU merg, timp de 3 ani, la medicul de familie ar putea fi SANCŢIONAŢI

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat ca institutia pe care o conduce are in vedere o masura pentru toti romanii care nu se duc sa se consulte la medicul de familie.

„Asta nu este reglata inca, dar avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni. Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer in stadiul 4 sau …”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul unui interviu televizat.

Citeşte şi CARDUL de SĂNĂTATE. Problemele continuă: O parte din medici NU au CITITOARE, APLICAŢIA merge PROST

Ministrul Sănătăţii spune că astfel de măsuri i-ar putea face pe români să meargă mult mai des la medic, iar bolile cronice să fie depistate într-un stadiu incipient. Banicioiu a evitat sa spuna exact despre ce fel de sanctiuni este vorba, insa a dat asigurari ca acestea vor fi „destul de dure”.

„Nu vreau inca sa pronunt sanctiunile, vor fi sanctiuni destul de dure, dar nu trebuie sa ne gandim domne’ daca nu se prezinta. Nu. Toata lumea trebuie sa stie ca trebuie sa mergi minim o data la 3 ani, ca sa-ti faci o investigatie completa: analize plus consult la medicul de familie”, a spus Nicolae Bănicioiu.


loading...