Ministrul Sănătăţii s-a certat cu directorii de spitale din cauza paturilor la ATI: „Mi se pare de nepermis să ai peste 600 de paturi pentru COVID și să ceri aviz pentru 200”

Ministrul Sănătăţii a mai făcut rost de paturi la ATI pentru bolnavii de covid, după ce s-a certat cu directorii de spitale. Cseke Attila a declarat că Guvernul lucrează în fiecare zi la creşterea numărului de paturi la Terapia Intensivă.

04 oct. 2021, 21:47
Ministrul Sănătăţii s-a certat cu directorii de spitale din cauza paturilor la ATI: „Mi se pare de nepermis să ai peste 600 de paturi pentru COVID și să ceri aviz pentru 200”
Ministrul Sănătăţii s-a certat cu directorii de spitale din cauza paturilor la ATI: "Mi se pare de nepermis să ai peste 600 de paturi pentru COVID și să ceri aviz pentru 200"

Ministrul Sănătății a spus, luni seara, că Guvernul lucrează în fiecare zi la creșterea numărului de paturi la terapie intensivă.

Ministrul Sănătăţii: Avem 1500 de paturi la ATI, din păcate pline cu pacienți

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, precizări de ultim moment: certificatul verde va fi folosit peste tot, ca în Occident

„Guvernul lucrează și MS cu DSU lucrează la creșterea numărului de paturi ATI. După 3 săptămâni, acel plan de reziliență este aproape realizat. Avem 1500 de paturi, din păcate pline cu pacienți.

Am trimis inspectorii DSP și au avut o discuție cu 2 directori de spitale. Mi se pare nepermis să ai peste 600 de paturi pentru COVID și să ceri aviz pentru 200.Este vorba de Spitalul Sf. Ioan. Pentru Spitalul Malaxa am cerut creșterea numărului de paturi. Structura este de 200 de paturi și ei au cerut aviz pentru 90. Împreună cu DSU se lucrează la operaționalizarea platformei de la Pipera, unde vor fi 300 de paturi cu oxigen.

Din păcate este nevoie. Astăzi la ora 11, am avut 3 paturi libere. Până acum, dacă îmi aduc bine aminte, a fost un număr mai mic sau mai mare de paturi”, a spus Cseke Attila.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.153. Dintre acestea, 1.468 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 406 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 21 la ATI.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 169 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi Nelu Tătaru crede că situaţia e mai gravă decât o arată cifrele. „Numărul real de cazuri zilnice de Covid e posibil să fie de 50.000”