Ministrul Sănătăţii: Va fi introdus şi vaccinul pneumococic. Contractele pentru hexavalent şi tetravalent, semnate săptămâna viitoare

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat vineri că în cursul săptămânii viitoare va semna contractele pentru vaccinurile hexavalent și tetravalent, urmând ca acestea să intre pe piață.

RomaniaTV.net
17 feb. 2017, 15:43
Ministrul Sănătăţii: Va fi introdus şi vaccinul pneumococic. Contractele pentru hexavalent şi tetravalent, semnate săptămâna viitoare

„Până atunci avem ca prioritate de a demara contractul cu vaccinul tetravalent, pentru care aștept ultimele avize, și îl voi semna probabil cel târziu luni sau marți și vaccinul tetravalent va intra pe piață. În ceea ce privește vaccinul hexavalent, trebuie să vă dau o veste extrem de proastă. Procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contractul de către fosta conducere a ministerului și nu am primit aviz CFP, (…) ceea ce înseamnă că am două soluții: fie îmi asum răspunderea și semnez contractul fără control financiar preventiv, ceea ce poate să se soldeze cu o acuzație de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă anulez contractul fără să găsesc o altă soluție, în continuare nu vom avea vaccin hexavalent. (…) Programul de vaccinare s-a schimbat, (…) s-au introdus mai multe vaccinări cu hexavalent pentru a suplini lipsa altor vaccinuri, motiv pentru care am decis și am demarat de urgență o procedură scurtă de achiziționare a vaccinului și săptămâna viitoare voi semna contractul și acest vaccin va intra pe piață”, a afirmat ministrul.

Sănătatea copiilor, în pericol! Mai multe tipuri de vaccinuri din schema obligatorie lipsesc din stocul DSP Bucureşti

În privința vaccinului pentru hepatită, el a explicat că există o problemă legată de producător.

„La hepatită este problemă cu producătorul. Producătorul coreean nu are toate actele în regulă, noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârșitul lunii martie, va intra pe linia de producție și încercăm să găsim o soluție pentru a ajunge cât mai repede la copii”, a spus Bodog.

Florian Bodog a mai anunțat că în România va fi introdus și vaccinul pneumococic.

„Introducem în schema de vaccinare pentru toți copiii din România vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic, sunt două sau trei țări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății a participat, la Vălenii de Munte, la inaugurarea unei investiții constând în extinderea Secției de Reumatologie a spitalului din localitate.


loading...
Partenerii noștri