Ministrul Sănătăţii spune când scăpăm de pandemie. Vlad Voiculescu: Este prima dacă când avem o șansă reală

Ministrul Sănătăţii spune că putem să scăpăm de pandemia de coronavirus în şase sau nouă luni, însă cu o singură condiţie: dacă populaţia se vaccinează.

11 ian. 2021, 20:14
Ministrul Sănătăţii spune când scăpăm de pandemie. Vlad Voiculescu: Este prima dacă când avem o șansă reală

Ministrul Sănătății a declarat, luni, că dacă populația se va vaccina, putem să scăpăm de pandemie în următoarele şase sau nouă luni.

Ministrul Sănătăţii: Este prima dacă când avem o șansă reală

Citeşte şi Vaccinul produs de Moderna ajunge în România. Valeriu Gheorghiţă a spus când soseşte prima tranşă

„Cred că noi trebuie să respectăm viața și sănătatea, dincolo de orice. Și a fost greu până acum și cred că o să mai fie greu, dar împreună cred că putem să trecem peste asta. Și putem să câștigăm timp prin respectarea regulilor și să salvăm viața celor mai vulnerabili.

Iar de scăpat din asta o să scăpăm prin vaccinare. Este prima dacă când avem o șansă reală, o speranță că într-un timp definit, cât de cât definit, putem să vorbim despre 6 luni, putem să vorbim despre 9 luni, am putea să scăpăm de această pandemie.

Gândiți-vă puțin cum vedeați lucrurile în martie anul trecut, dacă v-ar fi spus cineva că în iarna următoare o să fie mai rău, cum ați fi primit atunci vestea că există un vaccin”, a spus Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, la Antena 3. 

Citeşte şi Emil Boc îl atacă pe Vlad Voiculescu: „OUG privind finanţarea centrelor de vaccinare, o sfidare la adresa primăriilor”

Potrivit datelor publicate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) , în ultimele 24 de ore s-au vaccinat alte 16.896 de persoane. Dintre acestea, 40 au avut reacţii adverse.