Ministrul Sănătăţii: Testarea în farmacii nu şi-a atins scopul. Ce spune Cseke Attila despre ancheta DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-covid

Ministrul Sănătăţii a anunţat că autorităţile nu au în plan o testare în masă a populaţiei pentru depistarea coronavirusului, precizând că testarea în farmacii nu şi-a atins scopul. Cseke Attila a făcut noi precizări privind ancheta DNA în cazul achiziţiei de vaccinuri anti-covid.

22 sept. 2021, 20:44
Ministrul Sănătăţii: Testarea în farmacii nu şi-a atins scopul. Ce spune Cseke Attila despre ancheta DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-covid
Ministrul Sănătăţii: Testarea în farmacii nu şi-a atins scopul. Ce spune Cseke Attila despre ancheta DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-covid

Ministrul Sănătății a declarat, miercuri, că testarea în farmacii pentru diagnosticarea coronavirusului nu a dat rezultatele dorite, precizând că au fost foarte puţine persoane care s-au testat.

Ministrul Sănătăţii: Nu avem în plan o testare în masă a populaţiei

Cseke Attila că doar 102 farmacii fac teste asigurate gratuit de Ministerul Sănătății, mult prea puține, iar asta duce la ratarea obiectivului.

“S-a preconizat atunci că vor participa aproape 1000 de farmacii, din cifrele oficiale pe care noi le avem, sunt 102 farmacii ăn toată țara care s-au înscris în acest program și acest program se derulează cu dificultate, în sensul în care nu prea se fac testări. Nu avem în plan o testare în masă a populației”, a explicat ministrul la europafm.

Referitor la ancheta DNA privind achiziţia de vaccinuri, Cseke Attila a explicat că au fost cerute deja documente legate de contractarea de vaccinuri anticovid de către România.

“DNA-ul a solicitat oficial documente legate de achiziția de vaccinuri, care evident, sunt puse la dispoziția anchetatorilor, fără niciun fel de probleme, toate documentele care se solicită sunt puse la dispoziție“, a declarat ministrul pentru sursa citată.

Citeşte şi Premierul Cîțu reacționează la cele două dosare penale DNA: „Mizerabil și revoltător să asociezi persoana mea”

Reamintim că Florin Cîțu a declarat că nu are cunoștință de nicio ilegalitate ce ar fi putut fi făcută în procesul de achiziționare a vaccinurilor împotriva Covid 19.

“Justiția funcționează, oamenii aceia care primesc o informație care este corectă încep o cercetare, dar este pe faptă, nu pe persoană. Ceea ce mi se pare mie mizarabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare, în acest moment, pentru că este vorba doar despre faptă și nu are nicio legătură cu persoana.

Eu nu am nicio informație despre aceste dosare, nu am fost informat, nu am nicio treabă, dar trebui să remarc și coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de congresul PNL“, a declarat premierul.

Prim ministrul a explicat că miniștrii Sănătății sunt cei care au semnat comenzile de vaccinuri și nu el.

Citeşte şi Dan Barna, primele explicaţii despre ancheta DNA. „Mi se reproşează că trei dintre formulare au fost completate ulterior”

 


loading...