Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre demisie: „Decizia o vom lua toţi din alianţa USR PLUS”

Ioana Mihăilă a venit cu o reacţie în scandalul politic legat de coaliţia de guvernare. Ministrul Sănătăţii l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că din cauza întârzierii rectificării bugetare pacienţii sunt puși în pericol.

04 sept. 2021, 17:47
Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre demisie: „Decizia o vom lua toţi din alianţa USR PLUS”

Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre demisie. Cu privire la eliberarea din funcţie, Mihăilă a spus că această decizie o va lua la unison împreună cu toţi membrii guvernului din alianța USR PLUS.

Ministrul Sănătăţii vorbeşte despre demisie: „Decizia o vom lua toţi din alianţa USR PLUS”

„Faptul că azi vorbim de personal neplătit, de lipsa de bani pentru programele de sănătate ale pacienților şi lipsa de resurse pentru ambulante şi medicamente se datorează doar iresponsabilității premierului Cîţu”, a spus Ioana Mihailă care a spus că așteaptă rectificarea bugetara de la începutul lunii august.

Întrebată apoi dacă în contextul scandalului din coaliţie îşi va da demisia, Mihăilă a spus că această decizie o va lua împreună toţi membrii guvernului din alianța USR PLUS.

Ea mai spus că premierul i-ar fi dat asigurări că problemele se vor rezolva prin rectificarea bugetară însă la fiecare ședința de guvern aceasta era amânată constant pentru a avea bază legală de a asigura fonduri programului PNDL 3.

„Oamenii trebuie să îl înțeleagă. Premierul a prioritizat alocările financiare pentru programul PNDL 3 în detrimentul alocărilor pentru ministerul Sănătăţii şi către plata unităților sanitare. Premierul a fost constant informat şi constant a spus că se va rezolva”, a spus Ioana Mihailă, care a spus că a semnala problemele încă din luna aprilie.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS vine cu o reacţie imediată la atacul lui Klaus Iohannis la adresa partidului, după colaborarea cu AUR pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Citeşte şi: Dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR mai au de aşteptat. Nu a fost cvorum nici azi la şedinţa BPR. Moşteanu: Pare că USL revine în forţă
Ionuţ Moșteanu susţine, la Digi 24, că Iohannis ar fi trebui să intervină în criza politică mult mai devreme decât a făcut-o și vine cu o propunere pentru șeful statului: să cheme formaţiunile politice la Cotroceni, iar Florin Cîţu să facă un pas în spate şi să existe o nouă variantă de premier care să fie votată luni de PNL şi UDMR, iar coaliţia de guvernare să poată merge mai departe.

Citeşte şi: Florin Cîțu, despre moţiunea de cenzură: „Este tristă această alianță USR AUR. Dacă Cristian Ghinea își dă demisia, voi prelua eu ministerul Investiţiilor”. Ce spune despre „trădarea” lui Orban