Ministrul sirian al informaţiilor: Siria se va conforma deciziilor ONU privind arsenalul său chimic

Siria va aplica planul americano-rus de distrugere a arsenalului său chimic, o dată ce va fi aprobat de ONU, şi a început să stabilească lista acestui armament, a declarat duminică ministrul sirian al Informaţiilor pentru televiziunea ITN.

RomaniaTV.net
15 sept. 2013, 20:32
Ministrul sirian al informaţiilor: Siria se va conforma deciziilor ONU privind arsenalul său chimic

Siria se angajează (să aplice) tot ceea ce vine de la ONU„, a asigurat ministrul sirian al informaţiilor, Omrane al-Zohbi, la postul de televiziune ITN, citat de Mediafax. „Vom accepta planul rus de a ne debarasa de armele chimice. Am început de fapt să pregătim lista„, a declarat acesta pentru postul de televiziune britanic.

Suntem deja în curs de pregătire a documentelor noastre, am început să ne facem treaba„, a continuat ministrul. „Nu vom pierde timp„, a subliniat el.

Siria, a explicat acesta, va aplica planul elaborat de Rusia şi Statele Unite când „se va transforma în ceva mai concret” după un vot al Consiliului de Securitate al ONU.

Damasc va acorda acces „absolut” inspectorilor în dezarmare care trebuie să se deplaseze în Siria pentru a aplica planul de acces acolo unde vor vrea să se deplaseze, a mai declarat ministrul sirian al Informaţiilor. Siria „respectă şi îşi onorează cuvântul”, a declarat el.

Vom lua acest acord foarte în serios„, a insistat el.

Citeşte şi Regimul al-Assad salută acordul privind armele chimice, considerându-l „o victorie a Siriei”