Ministrul slovac al educaţiei, suspect de plagiat

Ministrul slovac al educaţiei Branislav Groehling a fost acuzat, luni, de cotidianul progresist Dennik N că a luat calupuri întregi din alte lucrări pentru diploma sa din 2009 şi nu a citat în mod clar sursele. A doua zi, el a respins acuzaţiile că părţi din teza sa de licenţă la Facultatea de Drept au fost plagiate. 

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 05:57
Ministrul slovac al educaţiei, suspect de plagiat

Portalul de ştiri SME.sk a tras concluzia, după analizarea eşantioanelor de text, că „faptul că el a copiat este evident la prima vedere”, scrie dpa, citat de Agerpres. 

Ministrul educaţiei a contrazis acuzaţiile într-o conferinţă de presă în care a respins de asemenea apelurile de a demisiona.

Citește și: 

Branislav Groehling care a studiat la o mică universitate privată din Bratislava, a spus că, deşi teza sa nu este o „capodoperă”, a respectat reglementările universitare.

Şeful guvernului conservator, Igor Matovic, le-a spus jurnaliştilor că nu vrea să-l piardă pe Groehling ca ministru. El a subliniat că doar cu o săptămână în urmă Groehling a fost însărcinat de guvern să introducă noi norme pentru a preveni plagiatul, în urma mai multor scandaluri de plagiat implicând politicieni de frunte.

Recent, preşedintele populist de dreapta al parlamentului, Boris Kollar, s-a confruntat cu un vot de neîncredere după ce a plagiat în mod clar teza sa. Deşi a supravieţuit votului, coaliţia de patru partide a intrat temporar într-o criză. Partidul lui Groehling şi alţi critici ai lui Kollar s-au abţinut de la vot şi au împiedicat prăbuşirea coaliţiei.