Ministrul Sorin Cîmpeanu pune piciorul în prag: „Directorii care nu vor lăsa părinţii să intre în şcoli cu copiii vor intra în cercetare disciplinară”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis vineri un mesaj pe Facebook, după ce o postare a Danei Budeanu susţinea că părinţii copiilor de la o grădiniţă din sectorul 3 au fost anunţaţi că nu vor fi lăsaţi să intre în incintă.

04 sept. 2022, 20:25
Ministrul Sorin Cîmpeanu pune piciorul în prag: „Directorii care nu vor lăsa părinţii să intre în şcoli cu copiii vor intra în cercetare disciplinară”

Sorin Cîmpeanu a revenit duminică asupra subiectului şi a fost şi mai categoric, afirmând că directorii care nu vor permite accesul părinţilor în unităţile de învăţământ vor intra automat în cercetare disciplinară.

„Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul naţional de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte.

Acei directori care cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară.

După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți.

Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală.

Nu e nimic de discutat. Mâine (n.r. luni) școlile şi grădinițele vor fi deschise pentru părinţii şi bunicii care vor să-i însoțească pe copii în prima zi de şcoală.

Mai ales pentru cei mici este permis accesul părinților şi în clase”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Citeşte şi: Tichete educaţionale pe suport electronic în valoare de 500 de lei pentru elevi. Ce condiţii trebuie să îndeplinească părinţii şi termenul limită pentru depunerea cererilor