Tichete educaţionale pe suport electronic în valoare de 500 de lei pentru elevi. Ce condiţii trebuie să îndeplinească părinţii şi termenul limită pentru depunerea cererilor

Părinții elevilor pot obține tichetele educaționale pe suport electronic în valoare de 500 de lei, dacă întrunesc anumite condiții.

04 sept. 2022, 17:17
Tichete educaţionale pe suport electronic în valoare de 500 de lei pentru elevi. Ce condiţii trebuie să îndeplinească părinţii şi termenul limită pentru depunerea cererilor

Cererile pentru tichete educaţionale pe suport electronic în valoare de 500 de lei trebuie însoțite de documente, originale sau copii, care să ateste veniturile părinților, după cum se arată într-un model de cerere.

Cererile se depun fie la primărie (în cazul preșcolarilor), fie la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul (în cazul elevilor de clase primare și gimnaziu). Termenul anunțat este “de 5 zile de la data începerii anului școlar” pentru elevi, adică până pe 10 septembrie 2022, potrivit EduPedu.ro.

Inițial, listele cu beneficiarii tichetelor acordate prin proiectul „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați” ar fi trebuit trimise de inspectorate la ministerul Educației până în data de 23 septembrie, la două săptămâni și jumătate după începerea școlii.

Tichete educaţionale 2022. Sorin Cîmpeanu a anunțat, însă, că vrea să primească listele până pe 9 septembrie pentru ca banii să ajungă cât mai devreme.

Materialele scolare ce pot fi achizitionate cu aceste tichete sunt rechizite necesare frecventarii scolii: articole de papetarie, caiete, stilouri, articole pentru pictura, ghiozdane si alte articole necesare in scoli si gradinite, precum si articole de vestimentatie necesare frecventarii scolii si gradinitei.

Citeşte şi: Vacanţe şcolare 2022-2023 schimbate radical. Noutăţi majore în noul an şcolar

1. Prescolarii inscrisi in invatamantul de stat care indeplinesc conditiile pentru obtinerea sprijinului educational acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legea nr. 248/2015 stabileste ca fiind familii defavorizate acele familii care au venitul lunar pe membru de familie de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura (de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura inseamna 298 lei).

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat in luna anterioara solicitarii stimulentului educational.

Citeşte şi: Părinții pot intra luni în şcoli şi grădiniţe. Precizări de ultimă oră de la Ministerul Educației