Ministrul Şova a cerut control la lucrările întârziate pe Coridorul IV feroviar

Publicat: Vineri, 09 Mai 2014 16:51 // Actualizat: Vineri, 09 Mai 2014 16:52 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat vineri că nu va rezilia contractele lucrărilor întârziate de pe Coridorul IV feroviar, însă a cerut ca acestea să fie verificate.

Foto: bzi.ro

"Acolo am cerut un control să vedem exact, şi de la Ministerul Transporturilor şi de la Autoritatea de Management pe Programul Sectorial de Transporturi, să facem ce am făcut şi la CNADR. Am luat lucrările întârziate şi le-am urnit din loc", a declarat ministrul Dan Şova, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mediaş.

În septembrie anul trecut, Compania Naţională de căi Ferate CFR SA anunţa că, în urma unui control derulat în teritoriu de reprezentanţii direcţiei de specialitate care gestionează proiectele cu finanţare din fonduri europene din cadrul companiei, s-a constatat că lucrările de reabilitare pe anumite tronsoane ale Coridorului IV pan-european se derulează într-un ritm scăzut, dar că se are în vedere recuperarea întârzierilor raportate.

În acest context, pentru perioada septembrie—decembrie 2013, reprezentanţii CFR şi cei ai firmelor antreprenoare au semnat o înţelegere prin care fiecare parte s-a angajat să întreprindă acţiuni şi măsuri care să conducă la recuperarea întârzierilor înregistrate în graficul de execuţie a lucrărilor.

Verificarea gradului de execuţie a vizat lucrările de reabilitare pe cinci tronsoane feroviare, aferente secţiilor de circulaţie: Frontieră — Curtici—Arad—Km 614 (constructor asocierea Alstom Transport—Swietelsky Bau Gesell Sachaft—Astaldi—Euro Construct Trading 98—Dafora), stadiul fizic—33%, termen de finalizare 2014; secţiunea Simeria—Coşlariu, tronsonul Vinţu de Jos—Coşlariu (constructor LD Impresa Pizzarotti & C S.p.A.), stadiul fizic—14,85%, termen de finalizare 2014; secţiunea Coşlariu—Sighişoara, tronsonul Coşlariu—Micăsasa (constructor Aktor—Arcada Company), stadiul fizic—33,36%, termen de finalizare 2015; tronsoanele Micăsasa—Aţel (stadiul fizic—12,72%, termen de finalizare 2015) şi Aţel—Sighişoara (stadiul fizic—17,15%, termen de finalizare 2015), constructor FCC Construccion SA—Alpine Bau GmbH—Azvi Straco.

Citeşte şi Dan Şova este circumspect că se vor termina la timp lucrările la lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 mai 09:48
Răspunde | Votează email 0 email
BIA
“MANDRI CA SUNTEM ROMANI”
Practici mafiote la conducerea CFR Calatori ???
Dl. DAN SOVA , MINISTRUL TRANSPORTURILOR , AVETI O MARE PROBLEMA LA CFR CALATORI ACOLO UNDE CORPUL DE CONTROL A INAINTAT UN RAPORT CU “IZ” PENAL CATRE DNA SI POLITIA TRANSPORTURI BUCURESTI DE PESTE 90 DE PAGINI DE UNDE REZULTA CLAR CUM A FOST DEVALIZATA ACESTA SOCIETATE IN MAI PUTIN DE UN AN DE ZILE SI DE CATRE CINE? MAI MULT ACEST RAPORT NU REFLECTA DECAT MAXIM 5% DIN REALITATEA EXISTENTA IN ACEST MOMENT LA CFR CALATORI , SOCIETATE CARE ESTE CONDUSA DE DIRECTORASUL VALENTIN DOROBANTU , PLATIT DIN BANI PUBLICI, CU CIRCA 9000 DE EURO LUNAR?
DECI VA REVINE SARCINA SI OBLIGATIA SA FACETI CURATENIE LA CFR CALATORI IAR DIFERENTA DE PROCENTE RAMASA DE LA CONTROLUL PRECEDENT(ASCUNSA CU DIBACIE DE DIRECTOAREA DE ACHIZITII , CARMEN MARIA POPESCU ET COMP.?) SA O “ANALIZATI IMPREUNA CU CORPUL DE CONTROL PE CARE-L PASTORITI.
DE CE SE MAI AFLA IN FUNCTIE VALENTIN DOROBANTU SI DIRECTOAREA DE ACHIZITII, CONFORM CODULUI MUNCII NU TREBUIAU CEL PUTIN SUSPENDATI PANA LA ELUCIDAREA RAPORTULUI…?
GATA, ACUM NU MAI PUTETI DA VINA TOT PE PUSCARIASUL , FENECHIU RELU ?
09 mai 17:37
...întârziate de pe Coridorul IV feroviar, însă a cerut ca acestea să fie verificate. <a target=_self href="http://www.romaniatv.net/ministrul-sova-a-cerut-control-la-lucrarile-intarziate-pe-coridorul-iv-feroviar_143937.html" title="Stiri, …read more" /> ...
1
EUR
4.7223
RON
24 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H