Ministrul Sportului, Eduard Novak, răspuns şocant pentru vicecampioana olimpică, Ana-Maria Popescu: „Chiar dacă federaţia avea buget mai mare cu 5 milioane de lei, tot nu câştiga aurul”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat, duminică, la stadionul Arcul de Triumf, că şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, sportiva Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

25 iul. 2021, 16:27
Ministrul Sportului, Eduard Novak, răspuns şocant pentru vicecampioana olimpică, Ana-Maria Popescu: „Chiar dacă federaţia avea buget mai mare cu 5 milioane de lei, tot nu câştiga aurul”

După părerea mea şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica„, a afirmat ministrul Sportului, Eduard Novak.

Scrimera română Ana-Maria Popescu a afirmat, sâmbătă, după ce a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă, că speră ca această performanţă să fie suficientă astfel încât să fie asigurat un buget pentru viitorul scrimei româneşti.

Sper ca de data asta să fie suficient, să nu mai fie ca data trecută când am pierdut aurul. Sper ca de data asta să fie mai bine şi să asigure un buget de bun simţ pentru viitorul scrimei româneşti„, a declarat Ana-Maria Popescu.

Citeşte şi JO 2020. Prima medalie pentru România! Ana-Maria Popescu este vicecampioană olimpică la spadă

Novak a precizat că, pentru el medalia câştigată de Ana-Maria Popescu este de aur, şi nu de argint, fiind o campioană „uriaşă”: „Ana-Maria Popescu a obţinut un super rezultat, sincer peste aşteptările mele. Dar pentru mine această medalie de argint este o medalie de aur. Pentru Ana-Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriaşă a României”.

Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin ”tuşa de aur”.

Citeşte şi Scandal monstru în tenis. Eduard Novak ameninţă cu tăierea finanțării pentru federație după ce jucătoarele au refuzat participarea la JO


loading...