Ministrul Sporturilor, reacţie halucinantă despre diurnele sportivilor: Trebuie să aibă o anume greutate, demnitarii au diurna mai mică

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, bilanţul celor 6 luni în care a condus acest domeniu şi s-a remarcat printr-o reacţie scandaloasă, atunci când a fost întrebată despre diurna ridicol de mică a sportivilor.

RomaniaTV.net
01 aug. 2018, 15:15
Ministrul Sporturilor, reacţie halucinantă despre diurnele sportivilor: Trebuie să aibă o anume greutate, demnitarii au diurna mai mică

Ioana Bran a fost întrebată dacă ştie despre faptul că un membru al lotului de kaiac-canoe are o diurnă zilnică pentru hrană de doar 25 de lei. Ministrul s-a abţinut cu greu să nu râdă, iar gestul său a fost observat imediat de jurnalist, care a insistat: „E o situaţie reală, doamna minsitru, nu e o situaţie inventată„.

E o situaţie reală. Desigur că poate că nu reuşeşti să-ţi iei cea mai bună hrană de aceşti 25 de lei„, a replicat Ioana Bran, care a adăugat: „Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegaţie, are diurnă 17 lei pe zi„.

Din cunoştinţele mele, un sportiv e îndrumat de un medic, de un nutriţionist, pentru a-şi face mesele astfel încât să aibă tot ce-i trebuie şi organismul să nu aibă anumite lipsuri din punct de vedere al caloriilor de care are nevoie. Eu nu spun că e o situaţie uşoară, spun că sportivii trebuie să aibă o dietă în funcţie de ce le-a spus medicul sau antrenorul. Din cunoştinţele mele, trebuie să se menţină la o anumită greutate, nu au voie să oscileze, pentru că riscă să dezechilibreze şi modul în care s-au obişnuit pe partea de antrenament. Alte întrebări, vă rog!„, a încheiat Ioana Bran.