Ministrul Transporturilor cere o decizie rapidă pentru strategia de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti

Publicat: Marţi, 10 Iulie 2018 17:19 // Actualizat: Marţi, 10 Iulie 2018 17:19 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti. Acesta a discutat marţi cu grupul de lucru pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor de transport rutier, în cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020, despre urgentarea proiectului de construcţie a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Au fost prezentate traseul şi stadiul pregătirii proiectului şi au fost abordate aspecte privind finanţarea şi implementarea acestuia, a informat marţi Ministerul Transporturilor.

”Ministrul Lucian Şova a cerut o decizie rapidă pentru stabilirea strategiei de implementare a proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti (fidic galben/fidic roşu). Pentru urgentarea proiectului, ministrul a propus o întâlnire, săptămâna viitoare, cu experţii Jaspers şi cu experţi români pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului”, informează oficialii ministerului de resort.

Documentaţia tehnică pentru secţiunile 2,3 şi 4 ale autostrăzii este în faza în care se aduc completări în conformitate cu solicitările consultanţilor europeni de la Jaspers.

”Se estimează că până la sfârşitul acestui an va fi elaborat Acordul de mediu”, au precizat reprezentanţii Ministerului Transporturilor, scrie News.ro.

La şedinţa de lucru de marţi au participat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai organismului de consultanţă Jaspers, Băncii  Europene de Investiţii, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finanţelor Publice, ai unor asociaţii şi ONG-uri, precum şi ai altor instituţii implicate în derularea proiectului: IPTANA, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) şi Autoritatea de management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Proiectul trece pe teritoriul a trei judeţe, Sibiu, Vâlcea şi Argeş, şi este împărţit în 5 secţiuni: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş, Curtea de Argeş- Piteşti.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autostrada sibiu-pitesti Guvern Lucian Sova ministerul Transporturilor
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H