Ministrul Transporturilor contrazice evidenţele în cazul deszăpezirii de la Focşani

În timp ce vecinii tatălui lui Alexandru Nazare sunt revoltaţi că utilajele au deszăpezit strada doar până în dreptul casei acestuia, ministerul Transporturilor a emis un comunicat prin care dezminte această informaţie.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 18:53
Ministrul Transporturilor contrazice evidenţele în cazul deszăpezirii de la Focşani

Ştirea că drumarii din Focşani au curăţat o stradă doar până în poarta casei în care locuieşte tatăl noului ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, i-a revoltat pe vecinii, dar şi pe cei care nu au fost afectaţi direct de situaţie, în condiţiile în care acţiunea putea continua, dar muncitorii şi utilajele au făcut imediat cale întoarsă.

În urma criticilor apărute în presă şi venite din partea opiniei publice, biroul de presă al Ministerului Transporturilor a dat un comunicat pe acest subiect:

„Având în vedere numeroasele acuzaţii nefondate aduse de anumite canale media la adresa ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, domnul Alexandru Nazare, Biroul de Presă al MTI face următoarele precizări:

1. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi structurile care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea sa nu au nicio competenţă în derularea activităţilor de deszăpezire în afara ariei drumurilor naţionale şi a autostrăzilor. Prin urmare, MTI şi instituţiile din subordine nu au nicio competenţă nici în ceea ce priveşte deszăpezirea străzilor din municipiul Focşani, această atribuţie revenind autorităţilor locale. O minimă documentare jurnalistică ar fi arătat că autorităţile locale din muncipiul Focşani, ca şi cele din judeţul Vrancea, nu au nici măcar aceeaşi culoare politică cu partidul din care face parte ministrul Alexandru Nazare.

2. Anumite canale media au difuzat informaţia conform căreia strada unde este situată casa în care locuieşte tatăl ministrului Alexandru Nazare în municipiul Focşani a fost deszăpezită doar până în dreptul respectivei case. Această informaţie este profund eronată, iar repetarea ei fără a cere un punct de vedere din partea ministrului Alexandru Nazare denotă rea credinţă şi lipsă de deontologie profesională”.