Ministrul Transporturilor, despre situaţia de pe şantierele din România. Ce se va întâmpla cu autostrada Transilvania

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat la Digi24 faptul că toate șantierele sunt deschise și că mobilizarea este mai bună decât înainte de criză. De asemenea, în ultimele săptămâni au început lucrările și la șantiere noi.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 07:45
Ministrul Transporturilor, despre situaţia de pe şantierele din România. Ce se va întâmpla cu autostrada Transilvania

„Toate șantierele sunt deschise, în ultimele săptămâni am început lucrări la șantiere noi – Sibiu-Pitești, varianta ocolitoare Timișoara Sud, unde voi merge azi, pentru a încuraja antreprenorii să le implementeze. Recuperarea decalajelor din perioada de criză considerăm că se face doar prin accelerarea marilor proiecte de investiții în infrastructura de transport” , a declarat Lucian Bode.

Citește și: Un avion de mici dimensiuni aterizează pe o autostradă din Canada VIDEO

De asemenea, ministrul a declarat că se vor demara proiecte majore care vor fi duse la bun sfârșit.

”Vom demara proiecte majore, ca Sibiu – Pitești loturile 4 și 5, Craiova – Pitești, Autostrada Transilvania, Comarnic-Brașov. Sunt convins că vor fi duse la bun sfârșit. Acum, pe șantiere, este mobilizare mai bună decât înainte de criză”, a spus Bode.

Ministrul a subliniat faptul că pe șantiere se respectă regulile de igienă, că se lucrează cu măști sanitare și mănuși. Bode a exemplificat cu situația de la șantierul pentru M5 de metrou, unde a fost în vizită împreună cu premierul și unde peste 560 de muncitori lucrau echipați cu măști și mănuși.

„Au avut în fiecare zi aproape 700 oameni pe șantier și doar două cazuri de îmbolnăviri, i-au izolat pe contacți și lucrările merg înainte. Când respecți regulile, nu ai situații de îmbolnăviri”, a conchis ministrul.