Ministrul Trasporturilor despre reabilitarea Autostrăzii Soarelui: „Nu se va face în sezon, nu suntem ţara lui Dorel”

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a precizat că lucrările de reabilitare pe Autostrada Bucureşti - Constanţa, pe o lungime de 40 de kilometri din tronsonul Drajna - Lehliu, nu se vor face în sezon estival pentru că „nu suntem ţara lui Dorel”.

29 mart. 2016, 17:09
Ministrul Trasporturilor despre reabilitarea Autostrăzii Soarelui: „Nu se va face în sezon, nu suntem ţara lui Dorel”

Aflat, marţi, într-o vizită în Portul Constanţa, ministrul Transporturilor a precizat că, în cazul A2, s-a făcut o confuzie între repararea gropilor, mentenanţa care se face în fiecare primăvară, când trebuie astupate gropile pentru siguranţă, şi reabilitarea acelui tronson.

„Acel tronson nu a mai fost reabilitat din 2008. Practic el are şase ani durată de viaţă. Au trecut mult mai mulţi ani şi se va trece la reabilitare, care înseamnă raderea a 12 centimetri. Este altă lucrare şi nu se va face în sezon pentru că nu suntem ţara lui Dorel”, a declarat Dan Costescu.

El a precizat că, de altfel, lucrarea nici nu ar putea începe mai devreme de şase luni, pentru că atât durează licitaţia.

„Dacă adunăm şase luni la momentul respectiv, vom vedea că ea cade tocmai bine după sezon, exact când trebuie făcută până să înceapă iarna”, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat că lucrările de reabilitare pe Autostrada 2, tronsonul Drajna-Lehliu, nu vor fi executate în perioada estivală, ele urmând a fi începute cel mai devreme în luna septembrie, potrivit unui comunicat de presă emis luni de către reprezentanţii companiei.

Citeşte şi Veste bună pentru şoferi: Autostrada Bucureşti-Ploieşti a intrat în linie dreaptă