Ministrul Turismului israelian le cere cetăţenilor săi să nu călătorească în Turcia

Ministrul israelian al turismului, Yariv Levin, le-a cerut cetăţenilor israelieni să nu călătorească în Turcia, în contextul în care tensiunea diplomatică se amplifică între cele două ţări după ce aproape 60 de palestinieni au fost ucişi de forţele armate israeliene în Fâşia Gaza.

17 mai 2018, 11:21
Ministrul Turismului israelian le cere cetăţenilor săi să nu călătorească în Turcia

Turcia este o destinaţie majoră pentru turiştii israelieni, în 2017 fiind înregistraţi aproximativ 380.000, potrivit statisticilor oficiale turceşti. În urmă cu 10 ani, peste 550.000 de israelieni au vizitat Turcia pe parcursul unui an.

„Eu spun fără echivoc să nu mergeţi în Turcia. Şi aş fi spus asta înainte de ultimele evenimente”, a declarat ministrul turismului Yariv Levin, potrivit site-ului Ynet news.

Citeşte şi Turcia îi cere ONU o moţiune a Adunării Generale cu privire la Ierusalim

Tensiunilor dintre cele două ţări, provocate mai ales de atacul israelian din anul 2010 asupra unei flotile turce care se îndrepta spre Fâşia Gaza, li s-au adăugat acum alte dispute după ce aproximativ 60 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene în timpul demonstraţiilor care au avut loc luni în Fâşia Gaza.