Ministrul Turismului: PPDD nu va face parte din Mişcarea Populară

"Partidul lui Dan Diaconescu nu va face parte din Mişcarea Populară", a anunţat, la Braşov, ministrul Turismului, Cristian Petrescu, scrie gandul.info. "Părerea mea e că pentru locale va exista în toate judeţele Mişcarea Populară, ca denumire, dar cu componenţă nu neapărat aceeaşi, urmând ca pentru toamnă să se continue discuţiile", a spus Petrescu.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 15:25
Ministrul Turismului: PPDD nu va face parte din Mişcarea Populară

„Ştiu că există discuţii deocamdată pentru alianţe electorale pe plan local, pentru alegerile locale, sunt mai multe partide care pot să adere la această mişcare. Dar nu şi PP-DD, eu unul nu ştiu de PP-DD în aceste discuţii. Era vorba de alte partide, pentru că sunt judeţe în care cu unii te înţelegi mai bine, cu alţii nu, sunt judeţe în care poate nu e oportun să te aliezi cu un partid sau altul. Important este, atâta timp cât s-a creat un pol de stânga, să se creeze şi un pol de dreapta, tocmai pentru a compensa această unire a celor care sunt de stânga şi să ne unim şi noi, cei care suntem de dreapta, iar cetăţenii să aleagă care dintre noi crede că este mai bun”, a declarat ministrul.

El a precizat că nu face parte din „acel grup de iniţiativă-negociere, cum s-ar putea spune” dar că, din câte ştie, la nivelul fiecărui judeţ ar putea fi discuţii pe partide diferite, ceea ce „nu înseamnă că vor fi aceleaşi în toate judeţele”.

„Părerea mea e că pentru locale va exista în toate judeţele Mişcarea Populară, ca denumire, dar cu componenţă nu neapărat aceeaşi, urmând ca pentru toamnă să se continue discuţiile”, a creionat ministrul Petrescu modul în care va fi alcătuită Mişcarea Populară, în perspectiva alegerilor locale şi a celor parlamentare.

Întrebat de Gândul dacă „discuţiile pentru toamnă” vor avea loc sub supravegherea şi diriguirea nemijlocite ale preşedintelui Băsescu, succesorul Ulenei Udrea la conducerea MDRT ne-a replicat: „Din moment ce PDL-ul colaborează foarte bine cu preşedintele Băsescu şi e principalul promotor al acestui pol de dreapta, nu văd de ce nu!”