Ministrul UDMR Eduard Novak, făcut praf și de către Elisabeta Lipă: „E jenant! Nu am mai pomenit așa ceva”

După ce și-a dat încă o dată cu stângul în dreptul, Eduard Novak a fost taxat de marea campioană Elisabeta Lipă.

16 aug. 2022, 19:43
Ministrul UDMR Eduard Novak, făcut praf și de către Elisabeta Lipă: „E jenant! Nu am mai pomenit așa ceva”

Eduard Novak a comis-o din nou. După ce a ignorat marii campioni de la canotaj, de la Europene, ministrul UDMR și-a motivat absența prin faptul că nu a fost invitat. Practic, ministrul Sportului a declarat că habar nu avea de evenimentele ce țin de domeniul său de activitate.

Explicația ministrului UDMR a dus-o la exasperare pe Elisabeta Lipă. Marea campioană s-a simțit jignită de afirmațiile lui Novak.

„Mie-mi pare rău că o performanță atât de frumoasă a ajuns să fie un subiect de presă atât de trist. Cred că pentru orice ministru indiferent ce nume poartă, e o onoare să întâmpine acești canotori care au cucerit opt medalii la un campionat european, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum.

Eu, ca sportivă olimpică participantă la șase ediții ale Jocurilor Olimpice, opt medalii, mă înclin în fața lor că bucurie mai mare eu nu am trăit până acum.

Se întâmplă ca un ministru să aibă altă agendă în ziua respectivă, dar trimite un secretar de stat, un subsecretar de stat și are obligația ca biroul de comunicare să-i spună oricând ce rezultate au sportivii noștri când vin.

 

Elisabeta Lipă, siderată de pretențiile lui Eduard Novak

 

Eu nu am pomenit ca un ministru, un oficial să fie invitat de către Federație să vină să întâmpine sportivii. Vă rog să mă credeți, eu nu am pomenit așa ceva.

Federația Română de Canotaj și, în general, federațiile când participă la un campionat se ocupă de transportul sportivilor, masă, casă. Când obțin niște rezultate e jenant să sun eu pe dl ministru sau un secretar de stat din minister să spun ‘vă rog eu frumos să mă felicitați și să știți că vin luni, la 10:20, cu aeronava nr nu-știu-care din Munchen la București’.

Niciodată nu am transmis și eu am fost ministru în 2016. Aveam un cabinet de consilieri alături de mine care în permanență mă informau despre ce se întâmplă în sportul românesc”, a declarat Lipă, pentru B1.

Elisabeta Lipă a mai afirmat că sportivii români au obținut la Europene de Canotaj de la Munchen „o performanță unică în canotajul românesc”.

Anul trecut, ministrul Eduard Novak a fost făcut praf și de către Ana Maria Brânză (Popescu), ce a susținut un discurs manifest în fața jurnaliștilor, după Jocurile Olimpice.