Ministrul ungar de externe, despre hărțile cu Ungaria mare: „Este un fapt istoric, nu este revizionism, nu este o ameninţare pentru vecinii noştri”

Folosirea unor steaguri cu Ungaria Mare la meciurile de fotbal nu e o problemă, în opinia șefului diplomației ungare, care a acuzat organizația pentru lupta împotriva discriminării Football Against Racism in Europe (FARE) a UEFA că este „o organizaţie de miliţieni care fac muncă voluntară şi care trăiesc pentru a putea raporta oamenii într-un mod complet nebunesc”.

28 ian. 2023, 19:20
Ministrul ungar de externe, despre hărțile cu Ungaria mare: „Este un fapt istoric, nu este revizionism, nu este o ameninţare pentru vecinii noştri”

Ministrul ungar a spus că „Ungaria Mare este un fapt istoric, nu este revizionism, nu este o ameninţare pentru vecinii noştri, nu este naţionalism”.

Péter Szijjártó, ministrul de Externe din Ungaria, a spus că FARE este „practic, o organizaţie de miliţieni care fac muncă voluntară şi care trăiesc pentru a putea raporta oamenii într-un mod complet nebunesc”.

„Aceşti oameni probabil că nu s-au bucurat niciodată de un meci de fotbal, ei nu merg pe stadioane pentru a se simţi bine acolo, ci pentru a vedea ce plângeri ar mai putea fi făcute. Este clar că nu au habar de istorie. Să raportezi Ungaria pentru faptul că pe un stadion apar steaguri pe care se regăseşte aşa-numita Ungarie Mare arată o lipsă totală de cunoştinţe istorice”, a declarat el.

Citește și Cristian Tudor Popescu: „Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia! Dacă rușii și-ar atinge obiectivul, Orban și-ar pune fularul cu Ungaria Mare!”

Ministrul ungar a spus că „ceea ce descriem aici ca Ungaria Mare este un fapt istoric, nu este revizionism, nu este o ameninţare pentru vecinii noştri, nu este naţionalism”.

Szijjártó a dezvăluit că atlasul de istorie al copiilor săi prezintă imagini care înfățișează Ungaria Mare. „La următorul meci al asociaţiei sportive din oraşul Dunakeszi inspectorul FARE va veni şi va rupe această imagine din atlasul istoric al fiecărui copil?”, a întrebat el.

Citește și Criza alimentară se acutizează în Ungaria. A început marea raționalizare. Viktor Orban e disperat să nu explodeze prețurile

Activitatea organizației e „complet lipsită de sens”, a mai spus ministrul ungar, care speră că preşedintele UEFA „va elibera fotbalul european de această organizaţie de miliţieni, pentru că aceştia provoacă numai probleme şi vor continua să provoace probleme”.

„Este clar că habar n-au despre lumea în care trăiesc şi că nu au nici cea mai vagă idee despre istoria Ungariei”, a mai susținut Péter Szijjártó.

Viktor Orban a purtat un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, din care au făcut parte Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureș, întreaga Slovacie și părți din Croația, Serbia și Ucraina de astăzi.