Ministrul Virgil Popescu depune plângere penală pe numele lui George Simion după scandalul violent din Parlament

Ministrul Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere penală pe numele copreşedintelui AUR George Simion după scandalul violent din Parlament.

08 feb. 2022, 11:43
Ministrul Virgil Popescu depune plângere penală pe numele lui George Simion după scandalul violent din Parlament

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, marţi, că a înştiinţat, printr-o adresă, conducerea Camerei Deputaţilor că va depune o plângere penală pe numele copreşedintelui AUR George Simion şi a solicitat să i se pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentului petrecut în şedinţa de plen consacrată dezbaterii moţiunii simple a USR.

„Am depus o adresă la Camera Deputaţilor în atenţia secretarului general şi al membrilor Biroului permanent prin care i-am anunţat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion şi prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Virgil Popescu a transmis forului legislativ şi transcrierea discursului pe care trebuia să-l susţină la dezbaterea moţiunii simple depuse de USR şi pe care, în semn de protest faţă de gesturile violente ale lui George Simion, a decis să nu-l finalizeze la tribuna Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: EXCLUSIV Virgil Popescu, după scandalul cu George Simion din Parlament: „Nu mi-a fost frică, am şi eu o vârstă, am trecut prin multe. Voi depune plângere penală”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, luni, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

Parchetul General s-a sesizat după imaginile cu Virgil Popescu agresat de George Simion în Parlament.

„Autosesizarea Parchetului General este absolut normală și necesară. Ca specialist în drept știu că orice formă de agresiune fizică, chiar și așa zisele alte violențe, derulată în condițiile acelea în Parlament, față de un ministru în funcție în exercitarea unor atribuții de serviciu, poate constitui infracțiunea de ultraj. Parchetul verifică dacă a existat amenințare și dacă acel contact fizic reprezintă ceea ce noi numim alte violențe (cu condiția să fi existat suferințe fizice). Imunitatea parlamentară există doar pentru declarații politice și este cu totul altceva”, a spus avocatul Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.