Minivacanţa de 1 Decembrie. Staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt pline

Turistii au luat cu asalt staţiunile de pe Valea Prahovei în minivacanta de 1 decembrie. Iubitorii de munte au uitat parca de pandemia de coronavirus şi de situaţia alarmantă din spitalele din ţară. Medicii avertizează că numărul cazurilor COVID-19 ar putea creşte după minivacanţa de 1 Decembrie.

28 nov. 2020, 09:29
Minivacanţa de 1 Decembrie. Staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt pline

Minivacanţa de 1 Decembrie reprezintă prilej de distracţie pentru mulţi români. În ciuda pandemiei de COVID-19 şi al avertismentului autorităţilor şi medicilor, turiştii au luat cu asalt staţiunile montane. Unii au plecat chiar mai devreme, de joi sau de vineri.

Acest lucru nu face decât să-i bucure pe hotelierii care speră că prin această minivacanță de 1 Decembrie să recupereze măcar o parte din dezastrul care a însemnat 2020 pentru turism.

„Abia astepam sa vin la zapada. Am fost cuminte sa ma aduca parintii”, povesteşte un copil bucuros că a venit la săniuş.

„E foarte frumos, mai ales pentru copii, e frumos aer curat, e foarte bine”, spune mama acestuia.

Citeşte şi: Minivacanţa de Sf. Andrei şi Ziua Naţională, supravegheată de mii de poliţişti de la sol şi din aer

La munte, distracţia începe dis-de-dimineaţă. A nins în ultimele zile, iar stratul de zăpadă format este perfect pentru sporturile de iarnă.

Dacă la Constanţa incidenţa COVID-19 a crescut foarte mult, judeţul ajungând cel mai afectat de coronavirus din România, turiştii constanţeni au plecat la munte.

„Am venit din Constanta. Stam toată vacanta, da! Putin mai mult”, spune o turistă.

Predealul este una dintre stațiunile populare de schi care se află în scenariul roșu. Faptul că restaurantele sunt închise nu-i deranjează însă pe cei aflați în vacanță.

Autoritățile au anunțat o serie de controale în stațiunile montane, în minivacanţa de 1 decembrie.

 

Medic din prima linie Covid, mesaj catre cei care nu găsesc locuri de cazare în minivacanța de 1 Decembrie: Norocosule! Mulți nu-şi găsesc cazare la ATI, iar restul, se pregătesc de-o înmormantare

Amin Zahra este rezident la Terapie Intensivă la spitalul din Ploiești și a ținut pe rețelele de socializare un fel de jurnal al cazurilor de Covid.

”Ne așteptăm la mai rău. Dacă mergem în ritmul ăsta, ajungem în colaps”.

Medicul spune că spitalul este supraaglomerat, iar bolnavii de Covid-9 nu au unde să fie tratați. ”Este o problemă cronică. De două săptămâni nu am avut niciun loc. Pacienți care așteaptă, pacienți care sunt transferați în alte județe, cam asta este situația în momentul de față. Noi facem consultul, dar din lipsă de locuri nu poți să-i tratezi”, a declarat Amin Zahra. Potrivit acestuia, toți cei de la Terapie Intensivă sunt în stare gravă.

 

Restricţii în minivacanţa de 1 decembrie. Ce măsuri trebuie să respecte românii la munte

Românii care vor să-şi petreacă minivacanţa de Ziua Naţională la munte trebuie să respecte anumite măsuri de restricţie. De exemplu, nu se pot deplasa cu telecabina mai mult de patru persoane, iar geamurile acesteia trebuie să fie deschise. Nu uitaţi purtarea măştii de protecție este obligatorie, chiar şi la munte.

Românii care vor să-şi petreacă minivacanţa la munte trebuie să ştie că magazinele se vor închide la ora 21:00.

În incita unităților de cazare, turiștii nu se vor putea bucura de toate facilitățile, piscinele și centrele SPA din interior fiind în continuare închise. Restaurantele unităților de cazare ar putea funcționa la doar 30% din capacitate și doar pentru clienții cazați.