Minivacanţa de Sf. Andrei şi Ziua Naţională, supravegheată de mii de poliţişti de la sol şi din aer

Minivacanţa de Sf. Andrei şi Ziua Naţională, supravegheată de mii de poliţişti. MAI anunţă că 10.000 de poliţişti sunt pregătiţi să acţioneze în minivacanţa de 1 decembrie.

27 nov. 2020, 15:28
Minivacanţa de Sf. Andrei şi Ziua Naţională, supravegheată de mii de poliţişti de la sol şi din aer
Mii de poliţişti sunt pregătiţi să acţioneze în minivacanţa de 1 decembrie

Minivacanţa de Sf. Andrei şi Ziua Naţională, supravegheată de mii de poliţişti. Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat vineri, că în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, zilnic, în medie, 10.000 de poliţişti vor acţiona în stradă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

De asemenea, în toată ţara, poliţiştii vor acţiona, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi Restricţii în minivacanţa de 1 decembrie. Ce măsuri trebuie să respecte românii la munte

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai anunţat că aproape 5.000 de pompieri vor acţiona  zilnic, în minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională şi de sărbătoarea Sfântului Andrei, salvatorii fiind pregătiţi să intervină în orice moment pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.

Minivacanţa de Sf. Andrei şi Ziua Naţională, supravegheată de mii de poliţişti. 14 elicoptere, pregătite pentru misiuni de ordine publică şi aeromedicale

Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. are la dispoziţie 14 elicoptere pentru misiuni de ordine publică şi aeromedicale, inclusiv pentru transportarea plasmei hiperimune şi a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2.

Citeşte şi Programul metroului de 1 decembrie. Cum vor circula trenurile de Ziua Naţională a României

Monica Dajbog a precizat că în aceeaşi perioadă, 6.000 de jandarmi vor fi în teren pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

De asemenea, Jandarmeria Română, prin structurile specializate de intervenţie montantă, va acorda o atenţie deosebită zonelor care prezintă riscuri pentru siguranţa turiştilor, 250 de jandarmi montani fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.


loading...