MINIVACANŢA de 1 MAI. Cu greu se mai găseşte un loc în staţiunea Mamaia. Cât costă un sejur la munte

Anul acesta, costurile minivacanţei de 1 Mai nu au crescut faţă de anul trecut, potrivit actorilor implicaţi în turism. Românii vor să-şi petreacă zilele libere atât pe litoralul românesc, cât şi pe cel bulgăresc. De asemenea, specialiştii aşteaptă un an mai bun, în debutul sezonului estival 2015, comparat cu cel din 2014.  

24 apr. 2015, 06:11
MINIVACANŢA de 1 MAI. Cu greu se mai găseşte un loc în staţiunea Mamaia. Cât costă un sejur la munte

Românii care vor petrece organizat de Ziua Internaţională a Muncii, adică vor apela la o agenţie de turism pentru cumpărarea unui sejur, vor avea surpriza plăcută să constate că tarifele nu au crescut faţă de cele de anul trecut. „Sunt mici creşteri, dar şi mici ieftiniri la pachetele turistice din acest an, special concepute pentru 1 Mai. În general, tarifele vor fi aceleaşi ca cele de anul trecut”, a spus pentru RomaniaTV.net, Ciprian Enea, consultant turism. 

Citeşte şi Peste 10.000 de români pleacă de 1 mai în străinătate. 60.000 rămân pe litoralul românesc

Ca de fiecare dată, de 1 Mai românii se bat să îşi petreacă concediul la mare. „Tineretul merge la mare, familiile cu copii merg la munte. Turiştii oscilează între litoralul românesc şi cel bulgăresc”, a aminit Ciprian Enea. 

Pe litoralul românesc, marea majoritate a ofertelor hotelierilor au fost epuizate. „În Mamaia, doar două hoteluri mai au locuri libere. Într-un hotel de 4 stele în Mamaia preţul unei camere este de 270 de lei pe noapte”, a amintit Ciprian Enea. 

Varianta mai ieftină a celor care vor să meargă la mare de 1 Mai este pensiunea. Spre exemplu, într-o pensiune din localitatea 2 Mai camera se închiriază cu 100 de lei pe noapte în perioada minivacanţei de 1 Mai. 

În Bulgaria, preţul unei nopţi de cazare este de 26 de euro pe noapte de persoană şi poate ajunge şi la 60 de euro de persoană, în perioada 1 Mai, în fucţie de cameră. Marea majoritate a hotelurilor de la vecinii bulgari au oferte all inclusiv după data de 30 mai. 

Preţuri la munte de 1 Mai

Cei care merg la munte şi vor să petreacă într-o staţiune consacrată, la hotel, trebuie să aibă pregătiţi minim 269 de lei de persoană, întrucât acesta este preţul pentru un sejur cu 3 nopţi de cazare într-o unitate turistică de 3 stele din Predeal.  

Citeşte şi Staţiunile Mamaia şi Vama Veche, pline până la refuz de 1 Mai

1 Mai departe de casă

Cei care vor să petreacă 1 Mai la Praga o pot face pentru 313 euro de persoană. Pachetul include zborul cu avionul, 3 nopti de cazare cu mic dejun, într-un hotel de 3 stele, precum şi taxele plătite. Cei care vor să facă o escapadă de 1 Mai în Italia pot plăti mai puţin. Un pachet în Sicilia, într-un hotel de 3 stele, cu 5 nopţi de cazare, transport cu avion şi taxe incluse costă 325 de euro de persoană. 

2015, un an mai bun pentru turism

Specialiştii în turism aşteaptă de la 2015 un an bun. „Cred că debutul sezonului estival 2015 va fi mai bun ca cel de anul trecut, întrucât rezervările pentru vacanţa de 1 Mai sunt peste cele din anul 2014”, a precizat Ciprian Enea.