Minor reținut după ce a fost prins că vindea droguri lângă mai multe școli! Ce au găsit polițiștii în casa lui

Un minor în vârstă de 17 ani a fost reținut vineri de procurorii DIICOT, după ce ar fi vândut cantități mari de droguri în apropierea unor școli din Dâmbovița. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit în locuința sa resturi de țigarete confecționate artizanal.

01 mart. 2024, 23:23
Minor reținut după ce a fost prins că vindea droguri lângă mai multe școli! Ce au găsit polițiștii în casa lui

Minor reținut după ce a fost prins că vindea droguri lângă mai multe școli! Se pare că tânărul era filat de ceva timp de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, după ce aspra lui au început să planeze suspiciuni precum că ar comercializa droguri în apropierea mai multor școli din Târhovișe.

Citește și Gheboasă, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Artistul a fost ridicat de mascaţi din Bucureşti

Minor reținut după ce a fost prins că vindea droguri lângă mai multe școli!

Conform IPJ Dâmbovița, din cercetările făcute a rezultat că, în luna februarie 2024, tânărul ar fi comercializat și ar fi oferit cu titlu gratuit diferite cantități de canabis, inclusiv unor elevi, atât în proximitatea unității de învățământ unde sunt înmatriculați aceștia, cât și în locuința sa.

În urma percheziției domiciliare efectuate, oamenii legii au descoperit resturi de țigarete confecționate artizanal, un grinder cu urme de materie vegetală, precum și alte mijloace de probă pe care le-au ridicat pe loc, fiind considerate probe concludente în anchetă.

Astfel, procurorii DIICOT au dispus vineri reținerea persoanei cercetate, ulterior fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

”Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții IPJ Dâmbovița. 

Bunică de 87 de ani, dealer de droguri în Ialomița

O femeie de 87 de ani este cercetată de DIICOT Ialomița într-un dosar de trafic de droguri de risc, fiind acuzată că a vândut canabis și cocaină cu suma de 1.700 de lei la fiecare tranzacție.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, anchetatorii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pe raza județului Ialomița într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpaţi şi un suspect (membri ai aceleaşi familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, aceştia efectuând în perioada iunie 2023 – februarie 2024 activităţi de coordonare, colaborare şi sprijinire în cadrul grupului, precum şi activităţile de deţinere, transport şi vânzare de droguri de risc (canabis) şi mare risc (cocaină) pe raza judeţului Ialomiţa”, arată sursa citată.

Anchetatorii spun că, la indicațiile și sub coordonarea celorlalți doi membrii ai grupării, o inculpată a comercializat cantități de canabis și cocaină, cu suma de 1.700 de lei fiecare tranzacție.

În timpul percheziției domiciliare efectuată la locuința acesteia, au fost identificate și ridicate 22 de pungi din plastic transparent conținând 2,4 kilograme canabis, suma de 44.950 de lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și alte mijloace de probă.

„Cu privire la inculpată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, având în vedere vârsta înaintată a acesteia (87 de ani) şi starea de sănătate specifică etăţii”, a transmis DIICOT.

Citește și Maru, dealerul lui Vlad Pascu, șoferul drogat din 2 Mai, rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri