Minore obligate să se prostitueze în Arad! Fetele erau bătute şi şantajate de către proxeneţi

Mai multe minoe cu vârstă cuprinsă între 13 şi 15 ani au fost obligate să se prostitueze în municipiul Arad. Autorităţile au efectuat nouă percheziţii domiciliare, dintre care şase în Arad, două în Vaslui şi una în Neamţ. Patru din cele cinci persoane vizate au fost arestate timp de 30 de zile.    

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 09:00
Minore obligate să se prostitueze în Arad! Fetele erau bătute şi şantajate de către proxeneţi

Victimele provin din familii destrămate, cu o situaţie financiară precară, mai mult decât atât acestea au fost constrânse psihic, dar şi prin acte de violenţe. Acestea au fost obligate să practice prostituţia în raza judeţului Arad, iar banii obţinuţi în urma serviciilor erau însuşiţi în totalitate de către cei cinci bărbaţi.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2018 – 2019, mai multe persoane, cu vârste între 19 și 55 de ani, ar fi racolat victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, prin oferirea unor sume de bani. Ulterior, victimele ar fi fost exploatate prin constrângere psihică și acte de violență. Victimele, care proveneau din familii destrămate, cu o situație financiară precară, ar fi fost obligate să practice prostituția pe raza municipiului Arad, banii obținuți fiind însușiți în totalitate de persoanele cercetate”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

Minorele aveau clienţi români, dar şi străini cu care se întâlneau în pensiunile din Arad, pe sume cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro. Capul reţelei este o femeie, care le găzduia pe minore în propiul domiciliu pentru a le controla mai bine. Fetele au fost date dispărute de către familii şi căutate de către poliţişti.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilega şi pornografie infantilă. Autorităţile cercetează cazul.