Minore obligate să se prostitueze. Patru bărbaţi, ridicaţi în urma unor percheziţii de amploare

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanţa au făcut joi cinci percheziţii, la persoane bănuite că ar fi obţinut foloase materiale din practicarea prostituţiei, de către victime minore. Patru persoane au fost reţinute.

03 apr. 2015, 09:43
Minore obligate să se prostitueze. Patru bărbaţi, ridicaţi în urma unor percheziţii de amploare

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii DIICOT Constanţa au făcut joi cinci percheziţii, în municipiul Constanța, la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism.

Pe timpul perchezițiilor au fost identificate 4 victime minore, dintre care o minoră, care era dispărută de la domiciliu.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie 2014, cei în cauză ar fi recrutat mai multe minore din judeţele Constanța şi Tulcea, în scopul exploatării sexuale.

Aceştia ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către victime, asigurându-le protecţia, găsindu-le clienţi şi transportând victimele în diferite locuri, pentru întreţinerea actelor sexuale contra cost, obţinând totodată foloase din această activitate.

Pentru racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost, aceştia ar fi postat anunţuri cu oferte de masaj, dar şi cu oferte sexuale explicite însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor, pe diverse site-uri şi în paginile cu anunţuri matrimoniale ale unor cotidiene locale.

Una dintre victimele minore ar fi fost exploatată sexual, o perioadă, într-o țară din spațiul U.E..

10 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Ca urmare a probatoriului administrat, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 34 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa, în cursul zilei de vineri, cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi: Percheziţii de amploare în Tulcea, Constanţa şi Galaţi. Instituţii vizate: APIA Tulcea şi primării de comune