Minorii ai căror părinţi au făcut sex pe uliţă, luaţi de Protecţia Copilului

Cei opt fraţi din comuna ieşeană Costuleni ai căror părinţi au fost arestaţi după ce au întreţinut relaţii sexuale pe stradă au fost preluaţi, joi, de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi aduşi într-un centru pentru minori din municipiul Iaşi.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 17:00
Minorii ai căror părinţi au făcut sex pe uliţă, luaţi de Protecţia Copilului

Potrivit conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, cei opt fraţi au fost preluaţi în cursul dimineţii de joi de angajaţii direcţiei şi aduşi în Centrul Primire Minori în Regim de Urgenţă din municipiul Iaşi.

Decizia a fost luată după ce părinţii celor opt copii au fost arestaţi pentru întreţinere de relaţii sexuale în locuri publice, iar bunicii minorilor au spus că nu au posibilităţi materiale pentru a-i întreţine.

„Colegii mei s-au deplasat la Costuleni, pentru preluarea celor opt copii şi aducerea lor în centrul pentru minori de la Iaşi. Soluţia este una temporară. Se va stabili ulterior cât timp vor rămâne copiii în acest centru”, a declarat, joi, Niculina Karacsony, director adjunct al DGASPC Iaşi.

Cei opt copii au vârste cuprinse între doi şi 16 ani.

Părinţii copiilor, Dan şi Gabriela Margină, se află în arest preventiv după ce în 10 iulie au fost surprinşi în timp ce întreţineau relaţii sexuale pe o stradă din localitatea Costuleni.

„S-au dezbrăcat şi au întreţinut relaţii sexuale pe un drum public, în prezenţa mai multor persoane, între care şi copii ai celor doi. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Răducăneni”, a afirmat Niculina Lisnic, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Cei doi soţi au fost arestaţi pentru 20 de zile, pentru ultraj contra bunelor moravuri, perversiuni sexuale şi corupţie sexuală.