Minoritățile din Parlament își împart 83 de milioane de lei fără nicio explicație

Cele 19 organizaţii neguvernamentale aparţinând minorităţilor naţionale din Parlament primesc anul acesta de la buget peste 83 de milioane de lei pentru activități culturale, religioase și de recreere. OBIECTIV.INFO a încercat să afle pe ce criterii se distribuie acești bani, însă singurul răspuns a fost "Sunt decizii interne ale CMN-ului pe baza unui consens între toate uniunile". 

RomaniaTV.net
08 iul. 2013, 11:24
Minoritățile din Parlament își împart 83 de milioane de lei fără nicio explicație

Uniunea Democrată Maghiară din România, cea mai importantă organizaţie aparţinând minorităţilor naţionale din Parlament, beneficiază în acest an de un venit de peste 18 milioane de lei de la bugetul de stat, conform datelor oferite de Secretariatul General al Guvernului (SGG), la o populație de 1,2 milioane de etnici (potrivit ultimului recensământ). Suma alocată pentru UDMR depăşeşte cu mult bugetul alocat pentru toate partidele parlamentare din 2012, care a fost de trei ori mai redus, respectiv 6,2 milioane de lei. 

De reţinut că cel mai mare partid din România, PSD, a beneficiat în 2012 de aproape 2,4 milioane de lei (bani pentru chiria și întreținerea sediilor), de aproape opt ori mai puţin decât a încasat formaţiunea condusă de Kelemen Hunor.

Grupul parlamentar UDMR este format din 18 deputaţi şi 9 senatori, conform datelor publicate pe site-urile celor două camere ale Parlamentului. Cei 27 de parlamentari reprezintă, teoretic, comunitatea de 1,23 milioane de etnici maghiari din România. VEZI MAI MULT PE OBIECTIV.INFO