Minorităţile îi fac probleme lui Ungureanu

Grupul minorităţilor naţionale nu i-a oferit lui Ungureanu susţinere parlamentară pentru cabinetul său. Motivul invocat este că nu toţi membrii grupului au fost prezenţi la întâlnire, iar o parte nu au apucat să primească un mandat de la organizaţiile pe care le reprezintă în Parlament.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 09:55
Minorităţile îi fac probleme lui Ungureanu

Liderul grupului deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian a arătat că grupul nu poate să exprime o poziţie oficială privind guvernul Ungureanu până joi dimineaţa, înaintea votului de învestire a noului cabinet.

„Deciziile se iau în cadrul organizaţiilor pe care le reprezintă membrii grupului. Sunt colegi care nu şi-au  consultat organizaţiile, iar unii nu au ajuns în Bucureşti pentru că i-a întors viscolul din drum”, a declarat Pambuccian.

Anterior discuţiei cu Ungureanu, Varujan Pambuccian a reiterat angajamentul grupului de a nu se implica direct în activitatea executivă. „Nu vom cere niciun loc, nu vom cere nicio funcţie”, a declarat Pambuccian pentru Romania TV.

Reprezentantul comunităţii armene a evitat să se antepronunţe în privinţa susţinerii pe care grupul ar putea să o acorde guvernului Ungureanu. „Staţi să vedem ce program de guvernare are, să discutăm de de problema cu venitul de la SIE (…) Nu ştiu dacă toată lumea va vota la fel”, a spus Pambuccian despre şedinţa grupului pe care îl conduce.

Întrebat dacă activitatea la SIE a lui Ungureanu reprezintă o problemă, Pambuccian a răspuns: „Este o problemă de imagine certă”. După întâlnirea cu premierul desemnat, Pambuccian a spus că Ungureanu a dat o explicaţie, dar preferă să fie făcută publică chiar de către şeful Guvernului.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, discută marţi la Parlament, despre formarea Cabinetului său, cu liderii UNPR, apoi cu deputaţii minorităţilor naţionale şi, în final, cu reprezentanţii UDMR.

La sediul PDL, liderii democrat-liberali se află în şedinţa Colegiului Director.

Ungureanu a avut, în cursul dimineţii, o întâlnire cu liderii coaliţiei, la Palatul Victoria.

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu intenţionează să prezinte lista propusă pentru viitorul guvern în cursul serii de marţi, după ce va încheia consultările cu reprezentanţii coaliţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Lista va fi prezentată într-o nouă reuniune a liderilor coaliţiei, pregătită pentru ora 20.00, au arătat sursele citate.