Minorităţile îi promit sprijin lui Ponta

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că a făcut o propunere oficială Grupului minorităţilor naţionale de a sprijini Guvernul USL, el precizând că a primit "un acord de principiu" în acest sens de la deputaţii acestui grup.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 11:41
Minorităţile îi promit sprijin lui Ponta

„Dacă acest acord de principiu, aşa cum cred, va fi confirmat, luni dimineaţă, înainte de începerea audierii miniştrilor propuşi, mă voi afla aici, la sediul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, pentru a semna acest protocol de susţinere a Guvernului”, a precizat Victor Ponta.

Acesta a spus că are toată încrederea că lucrurile se vor finaliza prin semnarea protocolului „în baza unei încrederi şi a unui spirit de colaborare” câştigate în timp. „Dacă vom semna, şi cred că vom semna, un protocol şi cu grupul minorităţilor şi cu grupul UNPR, aceasta va asigura Guvernului o majoritate de peste 40 de parlamentari, ceea ce înseamnă o majoritate stabilă, ceea ce e un lucru important”, a subliniat liderul USL.

Pe de altă parte, întrebat dacă în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii minorităţilor naţionale s-a discutat despre votul uninominal pur, preşedintele PSD a răspuns: „Da. Sigur că da. Sistemul de vot este unul dintre punctele importante pe care le-am convenit cu cei de la minorităţi”.

El a adăugat că a fost de multe ori în încăperea grupului minorităţilor naţionale în calitate de membru al opoziţiei. „Am discutat de fiecare dată, am agreat lucruri importante cu grupul minorităţilor, inclusiv atunci când i-am rugat să participe la votul moţiunii de cenzură şi imediat după votul moţiunii de cenzură pentru a le mulţumi că au participat”, a arătat acesta.

Premierul desemnat Victor Ponta a paricipat la întâlnirea cu membrii grupului minorităţilor naţionale însoţit de liderul deputaţilor PSD Mircea Duşa şi de deputatul liberal Mihai Voicu.