Minune înainte de Crăciun! Tatăl Alexiei este extrem de fericit că fiica sa își va putea folosi brațele în proporție de 85%: ”Îmi dădeau lacrimile pentru că eu îi spun ei iubirea mea cea mică”

Florin Tudose, tatăl Alexiei, este extrem de fericit după ce medicii de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași i-au spus că într-un an și jumătate, fiica sa și-ar putea folosi brațele la 85 la sută din capacitate.

19 dec. 2022, 21:36
Minune înainte de Crăciun! Tatăl Alexiei este extrem de fericit că fiica sa își va putea folosi brațele în proporție de 85%: ”Îmi dădeau lacrimile pentru că eu îi spun ei iubirea mea cea mică”
atăl Alexiei este extrem de fericit că fiica sa își va putea folosi brațele în proporție de 85%

Minune înainte de Crăciun! Alexia, fata cu brațele amputate în urma accidentului din Pașcani, a început să își  miște degetele de la o mână, semn că intervenția chirurgicală care a durat 20 de ore a reușit.

Citește și Fata cu brațele amputate în accidentul din Pașcani a primit o nouă șansă la o viață normală. Medicii au reușit să îi salveze membrele

Minune înainte de Crăciun!

Medicii de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași au supus-o pe fată unei noi intervenții în care i-au fost refăcute țesuturile nervoase. Aceștia spun în cel mult o săptămâna adolescenta va începe să facă ședințe de kinetoterapie.

Potrivit echipei de medici care i-au replantat brațele, fata își va putea folosi membrele într-un an și jumătate, în proporție de 85%.

După ce a aflat de accidentul în care au fost implicată Alexia, tatăl său a venit de urgență în țară. Acesta a mărturisit că de șapte ani se află la muncă în Marea Britanie și că în acest an plănuiau să facă sărbătorile împreună, după mult timp.

„Noi de 7 ani nu am făcut Crăciunul şi Revelionul acasă. Este primul an în care am ales să îl facem aici. Chiar în ziua precedentă accidentului discutam cu ei de faptul că vrem să împodobim casa frumos. Le-am spus: o împodobim cum vreţi voi pentru că pentru voi vin acasă. Când vorbeam acasă pe cameră şi apărea ea pe cameră îmi dădeau lacrimile pentru că eu îi spun ei iubirea mea cea mică”, a declarat Florin Tudose, tatăl Alexiei.

Deși nimeni nu mai credea că Alexia va putea să ducă o viață normală după acest accident înfiorător, iată că minunile există.

O echipă formată din 10 medici, 8 asistenți medicali, 4 infirmiere și 2 brancardieri au făcut miniuni pentru ea și după o intervenție care a durat 20 de ore, i-au replantat amblele brațe. Noaptea trecută Alexia a mișcat două degete, semn că intervenția a fost un real succes.

„Am rugat-o să ne arate ce poate face cu mâna şi deja fetiţa mişcă degetele, m-a strâns de mână. Este extraordinar. E un copil extrem, extrem de puternic, de matur şi face eforturi extraordinare să ne ajute, să ne încurajeze, să se vindece”, a spus Sidonia Susanu, medicul care a condus cele două intervenții.

Citește și Ţi se face pielea de găină! Frăţiorul Alexiei, fata cu braţele amputate în accidentul din Paşcani, a fost cel care a găsit mâna surioarei sale între fiarele autocarului