Minune într-o biserică din Gorj. Icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze

Semn divin într-o biserică veche de aproximativ 270 de ani, din Gorj. Credincioșii prezenți, marți, în lăcașul de cult au descoperit uluiți cum din ochii Fecioarei Maria dintr-o icoană au început să lăcrimeze.

14 sept. 2021, 23:24
Minune într-o biserică din Gorj. Icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze

Minune într-o biserică din Gorj. Minunea este cu atât mai mare cu cât se întâmplă într-o zi cu mare însemnătate, Sărbătoarea Sfintei Cruci. Potrivit preotului paroh Ion Popescu, care slujește de 26 de ani, o asemenea minune nu a mai avut loc la Baia de Fier. „La finalul slujbei de astăzi, eram la miruit, și câteva credincioase au observat lacrimile de pe icoană. M-au chemat ca să îmi arate și nu ne-a venit să credem. Am anunțat pe părintele protopop Mărgineanu, care a anunțat Mitropolia Olteniei. Am trimis imagini și filmarea și la Mitropolia Olteniei”, susține preotul.

Minune într-o biserică din Gorj. Icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze

Acesta spune că minunea poate avea două explicații:

„Este o minune Dumnezeiască şi numai Dumnezeu poate să ştie ce înseamnă. Lacrimile pot însemna lacrimi pentru păcătoşii care s-au îndepărtat de biserică, dar poate să fie şi un izvor de mir“, a spus acesta.

Acum credincioșii se îngrămădesc să vadă minunea cu ochii lor.

Citește și: Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Cum au rămas două incoane INTACTE după ce focul a lăsat doar scrum în jur: Iată cum Dumnezeu ne uimeşte de fiecare dată – FOTO
„Nu mi-a fost dat vreodată să văd aşa ceva. Biserica a fost deschisă astăzi toată ziua, pentru că credincioşii au venit de peste tot deoarece au vrut să vadă icoana plângând. Cred că 1.000 de credincioşi au trecut doar astăzi pragul bisericii.Eu voi fi prezent aici şi în zilele următoare pentru credincioşii care vor să se roage la Dumnezeu şi să vadă minunea“, a adăugat preotul Puiu Popescu.

Biserica tuturor Sfinților este monument istoric construit în anul 1749, în stil Brâncovenesc. Pictura este bine conservată și evocă atmosfera tipic brâncovenească. Este o capodoperă arhitecturală!

De sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci, pe 14 septembrie, creştinii pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că are o mare putere asupra tuturor relelor.

Citește și: Calendar ortodox 14 septembrie 2021. Cruce roşie: Înălţarea Sfintei Cruci. Rugăciunea făcătoare de minuni care trebuie rostită în această zi
 

 


loading...