Minune la spitalul de pediatrie din Piteşti. O fetiţă cu AH1N1 şi-a revenit miraculos după două luni de comă

O fetiţă de 7 ani adusă în stare vegetativă, cu gripă aviară, şi-a revenit miraculos şi se zbate să trăiască. Până să ajungă la Piteşti, fetiţa a fost plimbată între mai multe spitale din Capitală, iar acum are nevoie neapărat de un sprijin pentru a pleca la tratament într-o clinică din străinătate.

RomaniaTV.net
11 iul. 2014, 11:10
Minune la spitalul de pediatrie din Piteşti. O fetiţă cu AH1N1 şi-a revenit miraculos după două luni de comă

Comunicarea cu fetiţa grav bolnavă este dificilă, ea închizând ochii când este de acord cu ceva, informează România TV. În martie a contactat un virus care s-a dovedit a fi AH1N1, cel al gripei aviare. Nimeni nu îi mai dădea nicio şansă dar, printr-o minune, de câteva zile a început să îşi revină. „Era copil normal, sănătos, fără nicio problemă, niciodată nu am fost la spital, să ştiu ce e aia internare cu copilul”, a spus mama fetiţei, Elena Diconescu, plângând.

Citeşte şi Două cazuri de gripă AH1N1 confirmate în judeţul Dâmboviţa

După ce s-a stabilit că are gripă aviară, fetiţa a fost plimbată între două spitale din Capitală şi a fost trimisă înapoi la Piteşti. Familia ei e din comuna Recea, judeţul Argeş.

Medicii fac tot ce pot să o ţină în viaţă şi să se recupereze. „Avem semne de revenire, dupa o stare vegetativă de două luni, dă semne de revenire în sensul că duce mânuţa la gură, poate mânca pufuleţi. A început să-şi pronunţe numele”, a declarat Adina Nicolae, medic Spitalul de Pediatrie Piteşti.

Cadrele medicale spun că la revenirea copilei a contribuit mult familia. „Starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit datorită surioarei şi mamei, a medicilor de aici care au tratat cu multa dragoste acest copil”, a spus Mihaela Chiorciu, asistent social în cadrul spitalul de Pediatrie Piteşti. 

Fetiţa are urgent nevoie de recuperare neuropsihomotorie.