Mioara Costin, consiliera premierului Cîțu, și-a dat demisia din funcție

Mioara Costin, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului Florin Cîțu, și-a dat demisia din funcție.

22 iul. 2021, 21:44
Mioara Costin, consiliera premierului Cîțu, și-a dat demisia din funcție

Mioara Costin, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului Florin Cîțu, și-a dat demisia din funcție.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în decizia semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Cine este Mioara Costin. Unde a lucrat înainte de a fi consilier de stat

Mioara Costin a fost numită de câteva luni consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. Fosta jurnalistă Realitatea Plus i-a luat locul lui Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică.

Mioara Costin a fost jurnalistă la ziarul Puterea, apoi a lucrat la site-ul realitatea.net. Ulterior a trecut în televiziune, fiind reporter pe politic și prezentator al postului Realitatea Plus.

Decizia a venit la scurt timp după anunțul legat de denunțul la DNA

Anunțul a venit la puțin timp după ce comunitatea Declic a anunțat că depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Reprezentanţii asociaţiei spun că decizia de a depune un denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin a fost luată după ce în spaţiul public a apărut un document cu antetul Guvernului din care reiese că unul dintre consilierii angajaţi în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia PNL.

Denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin, depus de Declic. „Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie”

Denunţul este redactat de avocaţi şi va fi depus la Direcția Națională Anticorupție săptămâna viitoare.

„Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

Citiți și Denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin. Acuzaţiile grave la adresa premierului