Soţia lui Adriean Videanu, Mioriţa, audiată la DNA

Mioriţa Videanu a fost audiată, vineri, la DNA, informează România TV. Mioriţa Videanu a venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în timp ce soţul ei, Adriean Videanu, se afla la Poliţie, unde trebuie să se prezinte după ce a fost eliberat din arest şi pus sub control judiciar.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 09:02
Soţia lui Adriean Videanu, Mioriţa, audiată la DNA

Mioriţa Videanu a ajuns la DNA în jurul orei 11.00, fiind însoţită de avocatul Cristian Ene, cel care îl apără şi pe soţul său, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Mioriţa Videanu a dat declaraţii în calitate de martor, aceasta părăsind sediul DNA după aproximativ 40 de minute.

Soţia lui Videanu nu a dat declaraţii nici la sosirea la sediul DNA, nici la plecare.

Audierea a avut loc după ce numele Mioriței Videanu a apărut în dosarul în care Adriean Videanu este cercetat penal de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu.

Astfel, la data de 22 noiembrie 2013, la aproape două luni de când Adriean Videanu a transferat copiilor săi cele 80 de acțiuni pe care le deținea la SC Titan Mar SA, Miorița Videanu a depus o plângere, în calitate de reprezentant al SC Titan Mar SA, în care solicita ridicarea sechestrului asigurator pe cele 80 de acțiuni.

Adriean Videanu a fost eliberat din arest în noaptea de joi spre vineri. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus măsura controlului judiciar în cazul fostului ministru al Economiei, acesta având interdicţia de a părăsi ţara.

Citeşte şi Adriean Videanu, cercetat sub control judiciar, la Poliţie: Justiţia se face în faţa procurorilor

În urma impunerii controlului judiciar, Adriean Videanu s-a prezentat vineri dimineaţa la Secţia 12 Poliţie. 

Adriean Videanu a fost reţinut, joi seară, de DNA în dosarul fostei şefe DIICOT, Alina Bica. Fostul ministru al Economiei este acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la abuz în serviciu.

Adriean Videanu i-a cerut Alinei Bica să scoată bunuri de sub sechestru, într-un dosar vizându-l pe omul de afaceri Ioan Niculae, pentru ca acestea să poată fi vândute. Mai exact, ar fi vorba despre 80 de acţiuni la societatea Titan Mar SA, în valoare de 277.000 lei, care au fost puse sub sechestru de DIICOT într-un dosar al omului de afaceri Ioan Niculae, care ar fi cumpărat gaze sub preţul pieţei de la Ministerul Economiei, în perioada în care această instituţie era condusă de Videanu. Acesta ar fi convins-o pe Alina Bica să ridice sechestrul, pe 25 februarie 2014, în schimbul unor foloase necuvenite, deşi singurii care puteau face acest lucru erau judecătorii.

Citeşte şi Soţia lui Adriean Videanu, vizită secretă la vila lui Traian Băsescu

Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor. Astfel, a rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat, au mai arătat sursele citate.

Titan Mar, companie înfiinţată în anul 1994, este deţinută în proporţie de 50% de Adriean Videanu, restul acţiunilor aflându-se în proprietatea soţiei lui, Mioriţa Videanu.

Dupa arestarea lui Adriean Videanu, Mioriţa Videanu a fost surprinsă de paparazii la Vila Lac 3, reşedinţa lui Traian Băsesuc, şi la vila cuscrului lui Băsescu, afaceristul Bebe Ionescu.