Miracol în Siria: Uluitoarea poveste a adolescentei care a stat ÎNGROPATĂ timp de 11 ore

O adolescentă din Siria care a fost prinsă sub dărâmături după ce clădirea în care se afla cu familia sa a fost bombardată de trupele guvernamentale siriene, a stat îngropată acolo, timp de 11 ore, după care a fost scoasă de vecini vie şi aproape nevătămată.

RomaniaTV.net
20 ian. 2013, 12:36

Baraa, al cărei nume înseamnă „Inocenţă” în limba arabă, a decis împreună cu mama ei şi cu celalte surori să îşi caute o ascunzătoare cât de cât sigură, după ce în oraşul Daraya, la sud de Damasc, unde se află şi un aeroport guvernamental, se zvonise că ajung trupele guvernamentale siriene pentru a-i ataca pe rebeli.

Astfel, adolescenta şi cele trei surori ale ei s-au refugiat din calea atacurilor, împreună cu 29 de vecini, la subsolul unei clădiri din oraş. Acolo au stat timp de trei zile. După 36 de ore de atac cu rachete asupra oraşului, un avion al trupelor guvernamentale a lansat mai multe bombe, între care una a căzut peste clădirea în care se aflau Baraa, familia ei şi vecinii, scrie Daily Mail.

„Ultimul lucru pe care l-am văzut, a fost o lumină roşie, ca un foc. După aceea, s-a întunecat totul complet. Abia mai respiram”, a povestit Daraa despre coşmarul pe care l-a trăit sub ruine.

Baraa şi mama ei au supravieţuit, dar cele trei surori în vârstă de 11, 9 şi 2 ani au murit în urma prăbuşirii clădirii bombardate. Atacul a avut loc sptămâna trecută, în aceeaşi zi în care trupele guvernamentale ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad au atacat Universitatea din Alep, pe care au bombardat-o, ucigând zeci de studenţi aflaţi în timpul examenelor.

Când Baraa a fost scoasă de sub ruine avea un braţ rupt, o rană la nas care-i sângera şi mai multe răni pe corp. În schimb, molozul aproape că îi astupase nasul şi gâtul, după cum s-a văzut într-o înregistrare video când medicii de pe ambulanţă îi curăţau faţa care i se ivise de sub dărâmături. 

Potrivit opoziţiei siriene, 183 de oameni ar fi murit în atacul trupelor guvernamentale de vineri şi încă 70, sâmbătă dimineaţă, iar luptele între rebeli şi trupele guvernamentale siriene contină.