MIRACOLE religioase care au UIMIT lumea GALERIE FOTO

Publicat: Duminică, 26 Ianuarie 2014 14:47 // Actualizat: Luni, 27 Ianuarie 2014 16:07 // Sursa: romaniatv.net

Se întâmplă cu adevărat minuni? Există îngeri? Au efect rugăciunile? Credinţa într-o entitate supranaturală, în vise, în semne, simboluri, apariţii misterioase şi în alte asemenea fenomene inexplicabile, paranormale suscită interes de când e lumea şi Pământul.

Misterele au stârnit fascinaţie dintotdeauna. Chiar şi cei care nu cred în acestea, în supranatural şi care încearcă să aducă explicaţii raţionale unor fenomene mai puţin obişnuite, paranormale, sunt depăşiţi de situaţie. Multe dintre aceste semne supranaturale au fost raportate în toată lumea, iar cercetătorii îşi bat capul de secole să le descopere misterul.
 
Apariţiile Fecioarei Maria
Unul dintre cazurile cel mai frecvent întâlnite este al apariţiilor Sfintei Fecioare Maria, cea care l-a născut pe Iisus Hristos. Fecioara nu s-a arătat numai în visele unor oameni, ci şi în faţa unor comunităţi întregi.

Între astfel de apariţii celebre, fără nicio explicaţie, se numără cele din Mexic, de la Guadelupa, în 1531, din Portugalia, la Fatima, în 1917, din Lourdes, în Franţa, în 1858, din Polonia, la Gietrzwald, în 1877 şi în alte locuri. Una dintre cele mai recente se spune că s-ar fi produs în Croaţia, la Medjugorie. Mai mult, Fecioara s-ar fi arătat şi în Egipt, în Zeitun, în 1968, und ar fi fost chiar filmată în direct şi transmisă la televiziunea egipteană.

Citeşte şi De ce persoanele credincioase sunt mai puţin predispuse să intre în depresie

În majortatea acestor viziuni, se spune că Sfânta Fecioară i-ar fi îndemnat pe oameni la rugăciune, iar în unele cazuri, ar fi făcut profeţii, cea mai cunoscută fiind aceea de la Fatima. În timp ce unii cercetători  caută încă baze ştiinţifice ale acestor fenomene paranormale, scepticii le ignoră sau le pun pe seama unor isterii în masă sau halucinaţii, comparând fenomenul cu apariţiile OZN-urilor.

Întâlniri cu îngeri
Există o mulţime de relatări despre întâlniri cu îngeri. Cei care pretind că au trăit un asemenea experiment paranormal, au descris aceste entităţi fie ca fiind foarte asemănătoare omului, dar cu consistenţă volatilă, ca un abur luminos, fie ca fiinţe umane de o frumuseţe neobişnuită sau chiar cu aspect de pământeni “în carne şi oase”.

Aproape toţi care au avut o astfel de experienţă au povestit că îngerii li s-au arătat în momente-cheie ale vieţii lor, chiar atunci când şi-ar fi dorit un ajutor ceresc. De pildă, mai multe persoane au povestit că erau pe punctul de a se sinucide, când un înger a venit şi le-a salvat, făcându-le să se răzgândească.

Citeşte şi Un preot face declaraţii-şoc: "Îngerii există, dar nu au aripi"

Altele au spus că îngerii li s-au arătat în ocazii mai banale, cum ar fi cazul unei femei care a povestit că făcuse pană de cauciuc, noaptea, pe o şosea pustie şi că, în timp ce schimba roata, a fost păzită de o fiinţă necunoscută, cu chip de om, apărută din senin şi dispărută apoi fără urmă.

Chivotul Legii

În Vechiul Testament, în Exod, este descriesă în amănunt cutia din lemn acoperită cu aur pe care poporul lui Israel a făcut-o special, după povaţa Domnului,  pentru a păstra acolo tăbliile originale pe care au fost inscripţionate Cele Zece Porunci. “Acolo mă voi întâlni eu cu voi, voi vorbi cu voi despre tot ce am lăsat în poruncile mele către fiii lui Israel", scrie în Testament.

Israeliţii obişnuiau să ducă cu ei această cutie sfântă oriunde mergeau, chiar şi în războaie şi se spune că avea puteri uluitoare. Se credea că acest Chivot era însuşi legătura lor cu Domnul, dar şi o armă mortală pentru duşmanii lui Dumnezeu. Misterul este însă ceea ce s-a întâmplat cu această cutie. Se crede că s-ar afla într-un loc secret, ascuns de ochii lumii.

Sfinţii incoruptibili

Incoruptibilii sunt trupurile sfinţilor care nu au putrezit de-a lungul timpului. Adesea, acestea sunt expuse în biserici sau moschei. Aşa este, de pildă, trupul Papei Ioan al XXIII-lea, care s-a păstrat în mod remarcabil.

La fel şi cel al Binecuvântatei Margareta de Metola, moartă în 1330 şi ale cărei straie şi siciru au fost găsite putrezite, în 1558, trupul ei rămânând nealterat.

Oamenii însemnaţi

Sunt acei oameni care poartă pe trupul lor semnele suferinţelor pe Cruce ale lui Iisus. De obicei, aceşti oameni au semnele cuielor bătutte în palmele Domnului, când a fost răstignit şi semnele rănilor de pe picioare.

Citeşte şi ADEVĂRUL despre chipul lui Iisus Hristos descoperit pe trunchiul unui copac din România

 

Fenomenul datează încă din vremea Sfântului Francisc de Assisi (1186-1226). În vremurile de astăzi, cel mai faimos “însemnat” este Sfântul Pio de Pietrelcina, cunoscut şi ca Părintele Pio (1887-1968).

Icoanele care plâng sau sângerează

Fie că sunt fresce, picturi, icoane sau statuete reprezentându-i pe Iisus, Fecioara Maria sau pe unii dintre sfinţi, câteva dintre acestea au fost văzute cum varsă lacrimi, chiar însângerate. Asemenea fenomene inexplicabile sunt semnale frecvent, în diferite locuri din lume, aproape în fiecare an.

Aşa este o pictură din Betleem, reprezentându-l pe Iisus, din Biserica Naşterii Domnului, deasupra locului în care se spune că s-ar fi născut Mântuitorul. Această icoană plânge cu lacrimi de sânge. Alte icoane asemănătoare sunt cea a Madonei din Toronto, în Canada sau icoana din Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe Antiochian din Cicero, Illinois. De asemenea, dintr-o icoană  în mărime naturală a lui Iisus Hristos curge ulei de măsline natural.

Giulgiul din Torino

Este pânza  în care a fost coborât în mormânt  Iisus Hristos. Are peste 4 metri, iar pe ea se întrezăreşte ceea ce apare a fi imaginea lui Hristos ce poartă semnele rănilor suferite prin Răstignirea pe Cruce. Expresia pare să rprezinte momentul ridicării Domnului din mormânt.

Analizele specialiştilor au datat existenţa Giulgiului în perioada 1260-1390 AD. Unii sceptici susţin că Giulgiul nu ar fi cel original, ci opera maestrului Leonardo Da Vinci.

Profeţiile Suveranilor Pontifi

Unii dintre capii Bisericii Catolice s-au dovedit a fi adevăraţi profeţi. O viziune a Papei Pius al XII-lea (1939-1958) l-a făcut să afirme că “Omenirea va trebui să se pregătească să îndure suferinţe nemaiîntâlnite vreodată… Cea mai întunecată periodă de la Potop încoace”. 

La rândul său, Papa Pius al IX-lea (1846-1878) a prezis la rândul său că “se va produce o minune ce va uimi lumea, dar după ce va fi o revoluţie încununată de triumf. Până atunci, Biserica va suferi foarte mult. Conducători şi slujitorii ei vor fi batjocoriţi, martirizaţi, biciuiţi”.

 Mulţi se întreabă acum dacă nu cumva aceste vremuri au sosit deja şi dacă profeţia lui nu descrie crizele actuale pe care le traversează Biserica ş credinţa în general. Între profeţiile remarcabile se numără şi cea a Sfântului Malachia, care a prezis domnia fiecărui Papă din secolul al XII-lea.

Steaua de la Betleem

Poate fi numită o adevărată minune a lumii. Steaua de la Bethellem revine în actualitate în fiecare an, de Crăciun.

 

Citeşte şi Chipul lui Iisus Hristos: Vezi apariţiile cele mai bizare ale Mântuitorului în viaţa pământenilor

Potrivit Evangheliei după Matei, cei Trei Magi au venit la Ierusalim în acea zi să-l caute pe nou-născutul Iisus, despre care se zvonise că ar fi fost noul “rege al iudeilor” şi că, în căutările lor, s-ar fi orientat după o stea aflată în mişcare. Credincioşii afirmă că această stea a anunţat Naşterea lui Mesia.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 ian 13:35
Răspunde | Votează email 0 email
maduu
Vrei sa cresti in inaltime? Acum poti sa cresti 5-10 centimetri in numai 7 saptamani. Afla cum pe http://www.inaltimeperfecta.com
27 ian 12:08
...alte asemenea fenomene inexplicabile, paranormale suscită interes de când e lumea şi Pământul. Citeste mai mult pe RTV.NET. Recommend...
26 ian 20:06
Răspunde | Votează email 0 email
cristi
Ati uitat de minuntea: Harry Potter zburand pe matura.
27 ian 09:37
Votează email 0 email
Stanislav Iovita
Minuni fabricate pentru prosti!
26 ian 18:08
...Antiochian din Cicero, Illinois. De asemenea, dintr-o icoana în marime naturala a lui Iisus Hristos curge ulei de masline natural. rtv google_ad_client = "pub-3163364706556222"; google_ad_width = 336;...
26 ian 17:16
Răspunde | Votează email 0 email
Mdap
Da, nici unul dintre astea nu este miracol. Singurii care sunt uimiti sunt romanii.
26 ian 14:53
...apariţii misterioase şi în alte asemenea fenomene inexplicabile, paranormale Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.7787
RON
28 Jan
noapte 2 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H