Miracolele dintre ruine! Fiu în lacrimi după ce mama sa a fost salvată dintre dărâmături după 176 de ore de la cutremurul din Turcia

Numărul victimelor din Turcia și Siria a depășit 37.000 de persoane, însă bilanțul crește de la oră la oră. Suferința oamenilor care și-au pierdut apropiații în tragedia care a șocat lumea întraga nu poate fi descrisă în cuvinte, însă în tot acest peisaj sinistru se mai prevăd și miracole.

14 feb. 2023, 20:13
Miracolele dintre ruine! Fiu în lacrimi după ce mama sa a fost salvată dintre dărâmături după 176 de ore de la cutremurul din Turcia
Bilanț cutremur Turcia și Siria

Tabloul de coșmar care a rămas în Turcia și Siria după cele două cutremure devastatoare ascunde și mici momente de fericire. Ruinele tragediei care a dus la un număr uiaș de decese ascund și miracole. O femeie a fost găsită în viață printre dărâmături la nu mai puțin de 176 de ore de la cutremur. Fiul acesteia a fost martor al momentului când mama sa a fost scoasă de către salvatori dintre ruinele clădirii prăbușite în provincia turcă Hatay. Imaginile filmate la fața locului îl surprind pe bărbat care nu își mai poate controla emoțiile, vărsând lacrimi și sărind de bucurie printre bucățile de moloz. Momentul extrem de emționant a devenit viral pe rețelele de socializare.

Citește și: Salvare miraculoasă în Turcia: trei tineri au fost scoşi de sub dărâmături după 198 de ore

În momentul de față, șansele celor aflați printre ruine se apropie de zero și scad și mai mult de la oră la oră, însă se pare că se mai pot întâmpla și miracole.  Acesta este și cazul lui Serap Domnez, o femeie, care a reușit să supraviețuiască 176 de ore printre dărâmături. Cum a reușit femeia să rămână în viață peste o săptămână este aproape inexplicabil, poate că numai Dumnezeu știe cum s-a întâmplat acest miracol. Când și-a văzut mama în viață, fiul ei a început să plângă de bucurie. Nici salvatorii nu au rămas indiferenți.

Bilanț cutremur Turcia și Siria

A trecut mai mult de o săptămână de la tragedia uriașă care a avut loc în Turcia și Siria. Bilanțul crește de la o oră la alta, iar până acum a depășit 37.000 de morți. Cele două cutremure, care au zguduit Turcia și Siria și au băgat spaima în milioane de oameni de pe tot globul, au avut o magnitudine de peste 7 grade ăe scara Riechter. În ambele țări numărul deceselor a depășit 37.000, iar alți zeci de mii de oameni au fost grav răniți. Nu se știe exact câte persoane se află și acum sub dărâmături, însă șansele lor sunt din ce în ce mai mici. Cu toate acestea, salvatorii nu se opresc din căutări, având încă speranța că miracole se mai pot întâmpla.

Numai în Turcia s-au stins din viață peste 31.600 de persoane, transformând astfel cutremurul din data de 6 februarie în cel mai mare seism din istoria modernă a țării.

Citește și: O zi din viaţa lui Speedy, câinele care salvează vieţi în Turcia: „Tati, o singură dată mai ieşim şi îţi promit că venim să ne odihnim”