Miracolul din bobul de grâu. Ce rol joacă în sănătatea omului

Chipul lui Dumnezeu. În popor, se spune că pe fiecare bob de grâu se găsește, multiplicat, chipul lui Hristos. De aceea grâul este abordat, de multe ori, și ca parte a unui ritual. Unul dintre alimentele ritualice în relația cu lumea de dincolo este coliva.

22 apr. 2015, 07:32
Miracolul din bobul de grâu. Ce rol joacă în sănătatea omului

Înainte de a vedea în ce fel putem să folosim grâul (nu ne vom referi astăzi la pâine, făinuri, tărâțe și alte subproduse, cărora le rezervăm un articol aparte) pentru a ne prepara o hrană sănătoasă, să-i trecem în revistă virtuțile. El conține calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic, grăsime fosforată, amidon, vitaminele A, B, E, K, D, PP, fermenți, fibre.
Considerat de specialiștii în nutriție un adevărat „ou vegetal” – datorită faptului că el conține absolut toate elementele necesare pentru un organism sănătos – grâul oferă garanția că întoarcerea la o alimentație bazată în bună măsură pe cereale (ca în zorii omenirii) ar reduce substanțial numărul suferinzilor de astenie, rahitism, colici, arterioscleroză, anemie, constipație și ar îmbunătăți starea de sănătate a celor care suferă de multe alte boli cronice.

Citește articolul integral și află mai multe despre grâul bulgur, grâul germinat, rețete ș.a. pe ANTENA SATELOR